Malezya'ya rekor için gidecekler

Güncelleme Tarihi:

Malezyaya rekor için gidecekler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2011 12:49

Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, ekim ayında Malezya'da düzenlenecek Ümit-Genç Dünya Şampiyonası'nda, 17 madalya rekorunu kıracaklarına inandığını söyledi.

Delihasan, Türkiye Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası için geldiği Konya'da, 13-16 Ekim 2011'de Malezya'da düzenlenecek şampiyona için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti.

Konya'da düzenlenen şampiyonanın ardından dünya şampiyonasının kadrosunu belirleyeceklerini ifade eden Delihasan, takvime göre, Akdeniz ve Balkan şampiyonalarına da katılacaklarını, dünya şampiyonasına hazır bir şekilde çıkacaklarını kaydetti.

Son olarak Şubat 2011'de Sırbistan'da düzenlenen Ümit Genç Avrupa Şampiyonası'nda başarılı maçlar çıkardıklarını anımsatan Delihasan, şunları kaydetti:
“Ramazan ayı da dahil sporcularımız ve antrenörlerimiz boş durmuyor. Son yapılan Ümit-Genç Avrupa Şampiyonası'nda başarılı maçlar çıkardık ve 17 madalya kazandık. Kazanılan madalya bu kategoride rekor. Karatede bütün kategorilerde çok iyiyiz. Ekim ayında Malezya'da düzenlenecek Ümit-Genç Dünya Şampiyonası'nda 17 madalya rekorunu kıracağımıza inanıyorum. Bunun için teknik kurulun bize verdiği programı eksiksiz olarak uygulamaya çalışıyoruz. 'Şu kadar madalya alırız' demek yanlış olur ancak Avrupa Şampiyonası'nda aldığımızdan daha fazlasını alacağımıza yürekten inanıyorum. Çalışmalarımızın karşılığını alacağız.”

HER HAFTA ORGANİZASYON YAPAN TEK FEDERASYONUZ

Delihasan, federasyon olarak gerekli desteği aldıklarını, daha fazla destek almak ve verilen desteği hak etmek adına durmaksızın çalıştıklarını vurguladı.

Ligleri olan federasyonlar hariç en fazla faaliyet yapan federasyon olduklarını dile getiren Delihasan, “Yıl içerisinde 7 tanesi uluslararası olmak üzere 69 etkinliğe katılmış olacağız. Baktığımız zaman her hafta 1-2 etkinlik yapan tek federasyonuz” dedi.

Delihasan, federasyonun uluslararası turnuvaları çok önemsediğini, tecrübe için bu turnuvaların bir fırsat olduğunu söyledi.

Öte yandan İstanbul'da yapılan 7. Uluslararası İstanbul Open Karate Turnuvası'nın “Karate One” kategorisinde, Dünya Karate Federasyonu'nun takvimine alındığını belirten Delihasan, geçen yıl 45 ülkenin katıldığı turnuvaya bu yıl 50 civarında ülkenin katılımını beklediklerini ifadeçetti.

Delihasan, faaliyetleri yaparken harcamalara da azami gayret gösterdiklerini dile getirerek, sponsor desteğiyle karatede daha başarılı sonuçlar alacaklarına inandığını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!