Malatyaspor'da yolsuzluk iddiası

Güncelleme Tarihi:

Malatyasporda yolsuzluk iddiası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2009 12:34

Bank Asya 1. Lig'den TFF 2. Lig'e düşen Malatyaspor'un eski başkanı Haşim Karadağ, kulübün hesapları incelendiğinde kulüp bünyesindeki şirkette 800 bin, kulüpte ise 3,5 milyon TL yolsuzluk tespit edildiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Haşim Karadağ yaptığı yazılı açıklamada, eski yöneticilerden Ali Cengiz'in yarın yapılacak kongrede başkanlık yaptığı yönetimin hesaplarının ibra edilmek istendiğini ileri sürdüğünü hatırlattı.

Takımın ligden düşmesinde suçunun olduğunu kabul ettiğini ifade eden Karadağ, şunları kaydetti:

“Bunu kabul ediyorum. Acaba bu takımı son gün bırakıp da kaçtığınızda kendinizde bir suç bulmuyor musunuz? Bir de çıkıp utanmadan 'bu takım son yıllarda kötü yönetiliyor' diyorsunuz. 8 ay önce bu takımı siz yönetiyordunuz. Ondan 1 yıl evvel de bu takımı siz yönetiyordunuz. Acaba burada kendinize pay çıkarmıyor musunuz? Bizim ibralık bir işimiz yok. Biz bu takımı alırken futbolcu anlaşmalarını bizzat siz yapmıştınız. Suçsuz, günahsız yanınızda çalışan Ramazan Çınar'a 1,5 milyon liralık çekleri imzalatmıştınız. Çünkü bu yönde çok profesyonelsiniz. Geçmişte de bu meziyetleriniz vardır. Bu yönetim, 7 futbolcu ile anlaşma yaptı. 5'inin anlaşması boş mukavele, 1'inin anlaşması maç başı, 1'inin anlaşması ise 150 bin lira.”

“HESAPLARDA YOLSUZLUK TESPİT EDİLDİ”

Başkanlığını yaptığı son yönetimin belediyeden 700 bin, valilikten de 55 bin lira aldığını belirten Karadağ, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Bir yıl boyunca belediye ve valilikten aldığımız para 755 bin liradır. Verdiğimiz yerler de bellidir. Bunun 400 bin lirası alacaklara kesildi. Kalan para 355 bin liradır. Bunun da hesabının verilmeyecek yanı yok. Yarın kongreye gel ve senle başkanın İlhan Kavuk yarım sezon için belediye ve valilikten aldığınız yaklaşık 3 milyon lirayı ibra edin, hesap verin. Çünkü bizim bir sıkıntımız yok. Biz alan taraf değil, harcayan taraf olduk. Verme dönemi olunca sizi çağırdılar, harcama zamanı gelince ne hikmetse bizi çağırdılar. Sayın Ali Cengiz, bu kulüpte usulsüzlükten bahsediyorsunuz. Çok halkısınız. İnşallah sayın savcılarımız bu sesinizi duyar, gerekli işlemleri yaparlar. Gerçi işlem de yapıldı. Bu kulübün hesapları incelendi. Şirkette 800 bin, kulüpte 3,5 milyon TL yolsuzluk tespit edildi. İnşallah Sayın Valimiz ve Sayın Vekillerimiz bu haykırışınıza duyarlı olurlar da harekete geçerler. Benim tek temennim budur. Ama maalesef o hesapları soracaklarına dosyalar kapansın diye kulübü kapatmaya çalışıyorlar. Bu kulüpte alınan paralar yerine konulsa bu takımın bir sıkıntısı kalmaz. Kimse çıkıp birbirini suçlamaz. Malatya kamuoyu, kim yavuz hırsız, kim hırsız öğrenmiş olur.”

“MALATYASPOR'UN ARTIK KAHRAMANA İHTİYACI YOK”

Kulübün maddi sıkıntısının 5-6 milyon lira olduğunu kaydeden Karadağ, şunları ifade etti:
“Bu da büyük para değil ama Malatya'nın rantını yiyenler bekliyorlar ki; her yıl İstanbul'dan bir kahraman gelsin ve 4-5 milyon lira harcasın. Malatyaspor'un artık kahramana ihtiyacı yok. Malatya'nın rantını yiyenler, artık bu kulübe sahip çıksınlar. Bu kulübün hesapları incelenip de kimin kulübe faydası ve kimin zararı dokunmuş bunu mülki amirleri kamuoyuna deklare etsinler o gün ben alacaklarımı siliyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!