GeriEtkinlik Rehberi Zorlu PSM’de Bu Hafta 16-22 Eylül
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zorlu PSM’de Bu Hafta 16-22 Eylül

Zorlu PSM’de Bu Hafta 16-22 Eylül

"Zorlu PSM, bu hafta Türkiye de ilk kez gerçekleşecek yepyeni bir sonbahar festivali “Neue! Step” ile müziğin sınırlarını keşfetmeye davet ediyor. 32 ülkede, 64 kentte, 190 bini aşkın seyirciye ulaşan Sidi Larbi Cherkaoui ve Sadler’s Wells Londra yapımı Sutra, 9 yıl sonra İKSV ve Zorlu PSM iş birliği ile seyircileri ağırlıyor."

İKSV & ZORLU PSM İŞ BİRLİĞİYLE - SUTRA // 16 -17 EYLÜL 2019// TURKCELL SAHNESİ // 20.30

Shaolin geleneğindeki felsefe ve inancı Kung Fu ile yansıtan çağdaş dans gösterisi, Sidi Larbi Cherkaoui ve Sadler’s Wells London yapımı Sutra, bu kez İKSV ve Zorlu PSM iş birliğiyle uzun bir aradan sonra tekrar İstanbul’a geliyor. Koreograf Cherkaoui, heykeltıraş Antony Gormley ve Çin’in ünlü Shaolin Tapınağı’ndan 19 Budist keşişi, ahşap kutulardan oluşan çarpıcı sahne düzeni ve besteci Szymon Brzóska’nın canlı yorumlanan müzikleriyle bir araya getiren bu ödüllü gösteri, dansın gelenek ve ruhunun fiziksel disiplinle buluştuğu nefes kesici bir deneyim sunuyor. Tüm dünyada adından övgüyle söz edilen ve seyircileri derinden etkileyen Sutra, Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde olacak!

Zorlu PSM’de Bu Hafta 16-22 Eylül

GERÇEK // 17 – 18 EYLÜL // TURKCELL PLATINIUM SAHNESİ // 20.30

Zorlu PSM ve Talimhane Tiyatrosu iş birliğiyle sahneye konan, “Gerçek”, Turkcell Platinum Sahnesi’nde bu sezonda da izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Fransız romancı ve oyun yazarı Florian Zeller’in eserinden uyarlanan oyun, tiyatroseverlere hafızalara kazınacak bir performans sunuyor. Kubilay Tunçer, Levent Üzümcü, Neslihan Yeldan ve Özge Özder’in rol aldığı nefes kesen yapımın yönetmenliğini Mehmet Ergen üstleniyor. Seyircinin algısını hemen her sahnede değiştiren, mükemmel bir komedi olan Gerçek, sezon boyunca Turkcell Platinum Sahnesi’nde izleyicileriyle buluşacak.

NEUE! STEP: INJAZERO RECORDS SHOWCASE // 18 EYLÜL ÇARŞAMBA // %100 STUDIO / 360 DERECE //20.00

2015 yılında avangard, deneysel, neo-klasik, ambient ve elektronik müzik ekseninde faaliyet göstermeye başlayan Londra ve İstanbul merkezli bağımsız plak şirketi Injazero Records, üç sıradışı sanatçısıyla Neue! Step kapsamında Zorlu PSM’de müzik severlerle buluşacak. Melankoli, coşku, gerilim, güzellik duyguları ve karanlık ses manzaralarının ilham verici birleşimi ile Matt Emery, Oleg Shpudeiko’nun elektro-akustik temelli bir müziğe evrildiği, yaylı sazların öncülük ettiği modern klasik beste projesi Heinali, ve ‘Post-klasik grunge’ olarak betimlediği müzikal tarzı ile solo çellonun duygusal yoğunluğunu ile ambient müziğin yenilikçi ruhunu birleştiren C.Diab’ın özgün tınılarıyla yer alacağı Injazero Records Showcase, 360 derece sahne deneyimiyle %100 Studio’da olacak!

Kapı Acılış: 20.00
C.Diab: 20.30
Matt Emery: 21.30
Heinali: 22.30

NEUE! STEP: NILS FRAHM // 19 EYLÜL PERŞEMBE // TURKCELL SAHNESİ //21.00

Zengin melodilerin devrimci ustası, Müziğe Tchaikovsky’nin son öğrencisi Nahum Brodski’den dersler alarak başlayan ve piyano müziğine alışılmadık bir yaklaşım getiren Alman besteci, prodüktör ve multi-enstrümantalist Nils Frahm, Neue! Step kapsamında Turkcell Sahnesi’nde müzik tutkunlarına unutulmayacak bir deneyim yaşatacak! Geleneksel piyanistlerin mirasını, çağdaş bestecilerin yapıtlarından edindiği ilhamla birleştiren ve Anne Müller, Ólafur Arnalds, Woodkid gibi isimlerle beraber çalışmalara imza atan müzisyen, yarattığı neo-klasik rüzgar ile dünyada geniş bir kitleye hitap ediyor. Doğum günü dolayısıyla iki buçuk saat sürecek özel sahne performansı ile Nils Frahm, Zorlu PSM’de Turkcell Sahnesinde olacak!

Kapı Açılış: 20.30
Etkinlik Saati: 21.00

FALLEN LIGHT RENEW // 19 EYLÜL PERŞEMBE // FUAYE LED //19.40

Pullahs, Gurur Gelen’in ağır ambiyanslardan ve organik elektronik müzikten etkilenen proje ismi, köklerini çocukluk anılarından oluşan bioluminesans yaratıklar hakkında belgesele yönlendiriyor. Gurur Gelen çoğunlukla saha kayıtları ile deney yapıyor ve derin okyanus ritimleri ve yapay dokular tarafından yönlendirilen dünya enstrümanları ile de ilgileniyor.c / a + c l a i r e, yapay zeka, duyarlı makineler, bireysellik ve dijitalciliği yeniden yapılandırmalar üzerine çalışmalar yapıyor. Atay İlgün ve Caner Bozkurt [ HYPERCORTEX ] tarafından bir seri görsel işitsel performanslar olarak programlanan Fallen Light Renew, Fuaye LED’de izleyicisiyle buluşacak!

Erdal İnci + Pullahs: 19.40
c / a + c l a i r e: 20:15
*Etkinlik ücretsizdir.

NEUE! STEP: SYLVAIN CHAUVEAU // 20 EYLÜL CUMA // touché //21.30

Sigur Ros ve Fennesz gibi isimlerin ön grubu olarak çalan Sylvain Chauveau, bugüne kadar Type records, Les Disques du Soleil et de l’Acier, Creative Sources ve FatCat gibi plak şirketleriyle kayıtlar yayınlıyor ve Sebastien Betbeder’in filmleri için bestelediği film müzikleriyle tanınıyor. Bestelerinde piyano, yaylı sazlar ve elektronik tınıların gücünün yanı sıra minimal ve melodik kompozisyonlarında sessizliğin kendisini de bir unsur olarak kullanan müzisyen Sylvain Chauveau, touché sahnesinde sevenleriyle buluşacak!

Kapı Açılış: 19.30
Eylül Deniz + Randomized Issues: 20.30
Sylvain Chauveau: 21.30

FALLEN LIGHT RENEW // 20 EYLÜL CUMA // %100 STUDIO //20.30

Blank Wall Season, Kaan Işık tarafından hazırlanan bir gürültü ve endüstriyel müzik projesidir. İşitme ‘nin sınırlarını zorlayarak modüler synthesizer’la gerçekleştireceği bir meydan okuma olacak şekilde tasarlıyor. Pullahs, Gurur Gelen’in ağır ambiyanslardan ve organik elektronik müzikten etkilenen proje ismi, köklerini çocukluk anılarından oluşan bioluminesans yaratıklar hakkında belgesele yönlendiriyor. Gurur Gelen çoğunlukla saha kayıtları ile deney yapıyor ve derin okyanus ritimleri ve yapay dokular tarafından yönlendirilen dünya enstrümanları ile de ilgileniyor. Fluctuosa,İstanbul Yeraltı Elektronik Müzik Yapısı Vayb'ın bir parçası, Braindance müziğinin köklerine sadık kalırken, müzikal yolculuğunun ilk dönemlerinde akustik ve deneysel araçlara ilgi duyarak çeşitli yapımlar üretiyor.Atay İlgün ve Caner Bozkurt [ HYPERCORTEX ] tarafından bir seri görsel işitsel performanslar olarak programlanan Fallen Light Renew, %100 Studio’da izleyicisiyle buluşacak!

Kapı Açılış: 19.30
Blank Wall Season + Ahmed Bektaş & Ömer Özçelik: 20.30
Pullahs + Erdal İnci: 21.15
Fluctuosa + Bora Başkan: 22.00
c / a: 22:50
*Etkinlik ücretsizdir.

MABBAS – CONSTANT SORROW ELECTRONICA (ALL NIGHT LONG SET) // 20 EYLÜL CUMA // %100 STUDIO 360 DERECE //23.55

Türkiye'nin en deneyimli DJ'lerinden Mabbas; “Sad Techno” konsepti adı altında seyirciyi derinden etkileyecek bir setle müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Freud’un Nostalji okuması üzerinden gidersek “Özlenen, kucaklanmak istenen ideal bir geçmiş” kavramını notalara dökecek olan Mabbas, “Constant Sorrow Electronica - All Night Long Set” ile %100 Studio’da olacak!

Light & Visuals By Sadık Avcı
minimal + deep tech + techno + electro
Mabbas – Constant Sorrow Electronica: 23.55

ALICE MÜZİKALİ // 21 – 22 EYLÜL // TURKCELL SAHNESİ // 21.00

Zorlu PSM’de Bu Hafta 16-22 Eylül

Lewis Carroll tarafından yazılmış, edebiyatın eşsiz eserlerinden biri olan Alice Harikalar Diyarında’nın, çağdaş müzikal uyarlaması olan Alice, ilk defa sahnelerek büyük yankı uyandırdığı geçtiğimiz sezonun ardından yeni sezonda da Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde! Türkiye’nin ilk büyük prodüksiyonlu müzikali olan BKM, Zorlu PSM ve id İletişim ortak yapımı “Alice”, görkemli sahne tasarımı, müzikleri ve kostümleri ile göz kamaştırıyor. Gerçek hayattaki iletişimin yalnızlaştırdığı günümüz sanal dünyasında savrulan bir genç kızın heyecan dolu büyüme hikâyesini konu eden gösteride “Alice” olarak seyirciden büyük ilgi toplayan Serenay Sarıkaya ile beraber, Ezgi Mola, Enis Arıkan, Merve Dizdar, İbrahim Selim ve Şükrü Özyıldız boşrollerde.

Etkinlik Saati: 21.00

*Öğrenci biletleri sınırlı sayıdadır.

SEPTICFLESH // 21 EYLÜL CUMARTESİ // %100 STUDIO // 20.30

Yunan senfonik death metal grubu Septicflesh, 2007 Metal Healing Festival’de aynı sahneyi tekrar paylaşarak bir araya geldiklerini dünyaya duyurdular. Fransız Season of Mist ile anlaşan grup, 2008 yılında yedinci stüdyo albümleri Communion’ı yayınladılar. The Prague Philharmonic Orchestra ile yaptıkları işle de dikkatleri üzerine çeken grup, Jens Bogren yapımcılığında son uzunçaları Codex Omega’yı 2017 yılında yayınladılar. Yunan senfonik death metal grubu Septicflesh,%100 Studio’da!

Kapı Açılış: 20.30
Septicflesh: 21.00

DAMDAKİ KEMANCI // 21 EYLÜL CUMARTESİ // TURKCELL PLATINUM SAHNESİ // 20.30

Zorlu PSM’de Bu Hafta 16-22 Eylül

Broadway’de en uzun süre sahnelenen 15 eserden biri olan Damdaki Kemancı müzikali, Zorlu PSM prodüksiyonuyla izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Değerli oyuncu Binnur Kaya ve devlet tiyatrolarının önemli isimlerinden Mehmet Ali Kaptanlar’ın başrollerini paylaştığı sevilen müzikal, kalabalık oyuncu kadrosuyla, Turkcell Platinum Sahnesi’nde izleyicileriyle buluşacak!

EQUINOX FALL PARTY w/ GEJU // 21 EYLÜL // %100 STUDIO // 23.59

Moskovalı ikili Georgy Topuridze ve Denis Kurchenko, doğu ritüellerini chillrave ile harmanlayarak ortaya çıkardıkları etnik house müzikleri saykedelik efektleri ve hipnotize edici beat’lerin üzerine kurdukları vokallerle, dinleyicilerini dansa ve transa teslim ediyor. Geleneksel Rus rave kültürünün sınırlarını zorlayan ikili ADE, Fusion Festival, Burning Man gibi önemli festivallerde yerini almaya devam ediyor. Equinox Fall Party w/ GEJU, %100 Studio’da performansını sergileyecek!

False