Zeytinyağlı yeşil domates yemeği

Güncelleme Tarihi:

Zeytinyağlı yeşil domates yemeği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2012 11:07

Farklı lezzetleri keşfetmeye devam ediyoruz! İşte size hem lezzetli hemde farklı bir yemek...

Haberin Devamı

Malzemeler

5 adet orta boy yeşil domates
2 soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı pirinç
Yarım demet maydanoz
Zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı:

Soğanları yemeklik, sarımsakları da ince ince doğrayın.Tencereye kullanmak istediğiniz kadar zeytinyağı koyup, soğanları ve sarımsakları ekleyip, soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavurun.Domatesleri orta boy küpler halinde doğrayıp, kavrulmuş soğanların üzerine ekleyin şöyle bir çevirin.Pirinci ve tuzu ekledikten sonra kapağını kapatıp, domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.Piştikten sonra ince kıyılmış maydanozu ekleyip bir kaç dakika daha tencerenin kapağı kapalı bekletin. Ilık ılık veya sıcak sıcak afiyetle yiyin.

Not: Soğanları yavaş yavaş ve uzun uzun kavurursanız yemek çok daha lezzetli oluyor.

Tiremisu tarifi için tıklayınız!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!