Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
1 kilo yer elması, 1 orta-iri soğan, 1 çay bardağından 1 parmak az zeytinyağı,
1 kahve fincanı pirinç, 1 bardak kaynar su, 2-3 yemek kaşığı kuru nane
Hazırlanışı:
Yer elmasının kabuklarını soyup, mümkün olduğu kadar eşit büyüklükte parçalar halinde küp küp doğrayın.Soğanları küçük küçük doğrayın.Tencereye zeytinyağını ve soğanları koyup üzerlerine yer elmalarını ekleyin, şöyle bir çevirip tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık bir beş dakika kadar hafifçe yer elmalarının suyunu salmasını bekleyin.
5 dakikanın sonunda kaynar suyu ve pirinci ekleyip kapağını kapatın.Yaklaşık 20-25 dakika sonra
yer elmaları yumuşadığında ve suyunu çektiğinde kuru naneyi ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
Ilıkken afiyetle yiyin.