GeriBeslenme Önerileri Zeytinyağlı bakla
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı bakla

Zeytinyağlı bakla

"Yaz aylarının vazgeçilmezi zeytinyağlı yemeklerden bir tarifte bizden..."

Malzemeler

750 gr bakla
2 adet kuru soğan
Yarım demet dereotu
Zeytinyağı
2 tane kesme şeker
1 türk kahvesi fincanı su

Hazırlanışı

Baklaları ayaklayıp, büyüklüğüne göre iki üç parçaya bölün.Soğanları küp küp doğrayın.Zeytinyağı, soğan, kesme şeker, tuz ve baklaları düdüklü tencereye koyun, bir kahve fincanı suyu ekleyin.Baklaların hava alıp kararmaması için düdüklü tencerenin düdüğü kapalı olacak şekilde ocağın üzerine koyun.Düdüklü tencerenin düdüğü öttükten sonra ocağın altını kısın, 30 dakika pişirin.Düdüklü tencereyi açtıktan sonra baklalar hala sıcakken ince kıyılmış dereotunu doğrayın, sarımsaklı ya da sade yoğurtla servis edin.

 

Kırmızı biberli meze tarifi için tıklayın!

False