Zencefilli kurabiye tarifi
"Şifa kaynağı olarak sofralarımıza lezzet katan zencefili, beş çayınızı keyiflendiren kurabiyelerinizin içinde de tüketebilirsiniz."
6-8 Kişilik
Malzeme
1 yumurta
2 tatlı kaşığı zencefil
2.5 su bardağı un
2 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı esmer şeker
½ çay bardağı pekmez
125 gr oda ısısında yumuşatılmış tereyağı
1 paket vanilya
Toz şeker
Yapılışı
Esmer şekeri ve tereyağını derin bir kaba alıp mikser ile krema haline gelinceye kadar çırpın. Yumurtayı ilave edin. Sırayla pekmezi, zencefili, vanilyayı, tarçını ekleyip çırpın. Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışan bir hamur olmasını sağlayın. Tepsiye yağlı kâğıt serin. Hamurdan birer kaşık alıp aralıklı ola¬rak tepsiye dizin. Üzerine toz şeker serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 daki¬ka pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.