Zencefilli kurabiye tarifi

Güncelleme Tarihi:

Zencefilli kurabiye tarifi
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2012 15:08

Şifa kaynağı olarak sofralarımıza lezzet katan zencefili, beş çayınızı keyiflendiren kurabiyelerinizin içinde de tüketebilirsiniz.

Haberin Devamı

6-8 Kişilik

Malzeme

1 yumurta
2 tatlı kaşığı zencefil
2.5 su bardağı un
2 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı esmer şeker
½ çay bardağı pekmez
125 gr oda ısısında yumuşatılmış tereyağı
1 paket vanilya
Toz şeker

Yapılışı

Esmer şekeri ve tereyağını derin bir kaba alıp mikser ile krema haline gelinceye kadar çırpın. Yumurtayı ilave edin. Sırayla pekmezi, zencefili, vanilyayı, tarçını ekleyip çırpın. Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışan bir hamur olmasını sağlayın. Tepsiye yağlı kâğıt serin. Hamurdan birer kaşık alıp aralıklı ola¬rak tepsiye dizin. Üzerine toz şeker serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 daki¬ka pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!