Güncelleme Tarihi:
Masa, parti veya davet vermek isteyenlere kolaylık sağlayan bir özel parti mekanı. Eğer arkadaşlarınıza parti verirken yemek yapmak, etrafı toplamak gibi zahmetlere katlanmak istemiyor ve onlara unutamayacakları bir parti yaşatmayı planlıyorsanız kendinizi Elif Edes ve ekibinin ellerine bırakabilirsiniz. İlk iş olarak düzenleyeceğiniz partinin özelliğine göre Edes'le birlikte bir mönü oluşturuyorsunuz. Edes yabancı konukların ağırlıklı olduğu bir parti için eski Türk yemeklerinden oluşan bir mönü, gençler için ise basit yemekler öneriyor. Masa'da açık büfe veya oturmalı yemek vermeniz ya da yemeğinizi mutfakta kendiniz hazırlamanız da mümkün.
Gençlerin genelde elde atıştırılan ve "finger food" denilen yemekleri tercih ettiği, geç saatlere kadar süren partilerde Edes kahve ve çorba servisi de veriyor.
Parti ya da davetlerin en çok tercih edilen lezzetleri kahveli veya portakallı ekler, profiterol, çikolatalı milföy, karamelize soğan ve şarap soslu bonfile, yeşil pilav, patlıcanlı lazanya ve rizotto kek. "Yok biz sadece parti yapmak istiyoruz, yemeğimizi yiyip geleceğiz" derseniz içki servisinden yararlanabilir, müzik dinleyip dans da edebilirsiniz. Bu mekanda eğlenmemenize neredeyse imkan yok. Çünkü Masa'da DVD, Play Station, bilardo masasının yanı sıra Scrabble ve Monopoly gibi birçok kutu oyunu var. Yani Masa bir nevi ev. İsteyen yemek yiyip içki içiyor, isteyen oyun oynuyor, isteyen film izliyor, isteyen de dans ediyor. Mekanda kendi müziğinizi yapabilir, DJ getirtebilir veya Edes'in önerdiği DJ'yle dans edebilirsiniz.
Hafta içi 600 milyon, hafta sonu 1 milyar lira
Sıraselviler Caddesi'nde eski bir binada bulunan Masa harabe halinden mimar Serhan Gürkan ve Elif Edes sayesinde kurtuldu. "Babaannemin koltuğundan anneannemin radyosuna kadar görmekten hoşlandığım her şeyi Masa'da bir araya getirdim. Kitsch ve retro bir dekorasyonu var. Ancak dekorasyon her zaman aynı kalmıyor, sürekli değiştiriyoruz. Birbiriyle alakasız çok eşya var ama bir bütün oluşturdukları için hoş duruyorlar. Ayrıca tüm eşyalar kullanışlı ve rahat" diyor Edes.
Masa adlı bir catering şirketi de olan Aşçılık okulu Le Cordon Bleu mezunu Edes 10 yıldır catering işiyle ilgileniyor. Edes şirketini de mekanının içine taşımış. "Partilerde minimum 10 kişi olmalı. 10 kişiden az olduğunda maliyet yükseliyor ve eğlenecek ortamı sağlamak güçleşiyor. Masa toplamda 100 kişiyi ağırlayabiliyor. Ama rahat bir ortam için ideal sayı 60" diyen Edes 25-45 yaş arası insanların Masa'yı tercih ettiğini söylüyor.
Edes birçok mekanda müziğin ve yemeğin belli olduğunu ancak Masa'da önceden seçme imkanının olduğunu belirtiyor: "Masa'da verilen partilerde kimi görmek istiyorsanız o geliyor; ne dinlemek istiyorsanız onu dinliyor, ne yemek istiyorsanız onu yiyorsunuz. Yani Masa'da beklemediğiniz kötü bir şey yaşamıyorsunuz."
Doğum günü, evlilik yıldönümü ve askerliğe gidiş partisi gibi etkinliklere ev sahipliği yapan mekanda şirket toplantıları da oluyor. Masa'da yemeksiz, hafta sonu verilen bir partinin bedeli 1 milyar lira, bu rakam hafta içi 600 milyon liraya iniyor.
Tel: (0212) 292 49 30
Yemek kursu ve Latin dansı dersleri olacak
Bu ay içinde mekanın mutfak kısmında yemek kursu da verilecek. Kurs Dilara Kaya ve Elif Edes yönetiminde yapılacak. Mutfak kısmında ayrıca 12 kişilik yemeklerin hazırlanacağı ve anında servis edileceği chef table (şefin masası) adlı bir bölüm de olacak. Yine bu ay Masa'da Latin dansları dersleri ve Gülşah Uzundurukan'ın takı atölyesi de başlayacak.
Kaynak: Milliyet