Yumurtalı ve düşük kalorili 5 kolay tarif

Güncelleme Tarihi:

Yumurtalı ve düşük kalorili 5 kolay tarif
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2009 06:00

Bu devirde "yumurta bile kıramam" diyen hala kaldı mı bilmiyoruz ama eğer öyle birileri varsa bu tarifler tam size göre! İşte gözünüz kapalı bir şekilde yapabileceğiniz kadar kolay yumurtalı tarifler...

Haberin Devamı

Kolay Kupa Yumurta

Hazırlama Süresi: 1 dakika
Pişirme Süresi: 45 – 60 saniye
1 Kişilik / 215 Kalori



Malzemeler: 2 yumurta / 2 tatlı kaşığı süt / 2 tatlı kaşığı Çedar peyniri / Tuz ve biber

Hazırlanışı: Mikrodalga uyumlu bir kahve fincanının (küçük bir kap da olur) içini az miktarda yağlayın, yumurtaları, sütü ve peyniri bir çatal yardımıyla çırpın. Fincanı yüksek seviyede 45 saniyeliğine mikrodalga fırına koyun ve çıkartıp bir kez karıştırın. Sonra yumurtalar pişene kadar 30-45 saniye daha mikrodalgada bekletin. Fırından çıkardığınızda tuz ve biber ekleyin. Çedar peyniri yerine dilediğiniz peyniri kullanabilir ve dilerseniz bu karışımın içine salam/jambon parçaları da ilave edebilirsiniz.



Ispanaklı, Jambonlu ve Peynirli Omlet

Hazırlama Süresi: 5 dakika
Pişirme Süresi: 5 dakika
1-2 Kişilik / 300 Kalori



Malzemeler: 2 yumurta / 2 tatlı kaşığı su / 1 tatlı kaşığı margarin ya da tereyağ / 30 gram peynir / 30 gram ıspanak / 30 gram jambon / Tuz ve biber

Hazırlanışı: Orta büyüklükteki bir tavada yağı eritin ve ince ince doğradığınız jambonları orta ateşte çevirmeye başlayın. 30 saniye sonra ıspanakları ekleyin ve ıspanaklar pişinceye kadar 1-2 dakika kadar çevirin, en son da peyniri ekleyin ve peynirler eriyince kadar 30 saniye kadar daha pişirin. Sonra bu karışımı bir kenara alın. Yumurtaları bir kapta suyla birlikte iyice çırpın. Tavaya tekrar bir miktar daha yağ koyun, eritin ve yağı bütün tavada gezdirerek tavanın tamamını yağlayın. Çırptığınız yumurtaları tavaya dökün. İlk önce tavanın kenarlarındaki yumurta pişmeye başlayacaktır. Kenarları içeri doğru sürekli döndürerek, yumurtanın eşit olarak pişmesini sağlayın. Yumurta tamamen pişince ıspanaklı karışımı üzerine koyup, yumurtayı ikiya katlayarak servis yapın.



Küçük İtalyan Frittataları

Hazırlama Süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 20-22 dakika
6 Kişilik / 163 Kalori



Malzemeler: 6 yumurta / Yarım su bardağı süt / 100 gram Çedar peyniri / 180 ml. kabak / 60 ml. kırmızı biber / Yarım kırmızı soğan / Tuz ve biber

Hazırlanışı: Fırını 350 dereceye getirin. Yumurta, süt ve tuz-biberi bir kapta iyice çırpın. Diğer malzemelerin hepsini ince ince doğrayın ve yumurtaya ilave edin. Bu karışımı 12 küçük kek kalıbının çeyreğini dolduracak şekilde eşit olarak paylaştırın. 20-22 dakika kadar fırında pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika soğumasını bekleyin. Ilık servis yapın. Çedar yerine az yağlı herhangi bir peynir de kullanabilirsiniz.



Ekmekli Pratik Yumurta

Hazırlama Süresi: 5 dakika
Pişirme Süresi: 35 dakika
4-6 Kişilik / 278 Kalori



Malzemeler: 4 dilim ekmek / 4 yumurta / Yarım su bardağı süt / 1 tutam kurutulmuş kekik / 6 dilim dana jambon / 1 adet domates / 50 gram çedar peynir / Tuz ve biber

Hazırlanışı: Ekmekleri tek sıra halinde yağlanmış fırın kabına dizin. Yumurta, süt ve kekiği bir kapta iyice çırpın ve ekmeklerin üzerine dökün. Üzerine ince ince doğranmış jambon ve domatesleri (dilerseniz yeşil biber de koyabilirsiniz) eşit olarak dağıtın. Kabın üzerini örtüp en az yarım saat buzdoalbında bekletin. Fırını 350 dereceye ayarlayın ve üzeri açık olacak şekilde 30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş peyniri ilave edip, üzeri kızarıncaya kadar 5 dakika daha pişirin. Dilerseniz çedar peyniri yerine beyaz peynir ya da kaşar peynir kullanabilir. Fırından çıakardıktan sonra soğumasını bekleyin. Ilık olarak servis yapın.


Yumurtalı Makarna

Hazırlama Süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 10-20 dakika

4 Kişilik / 376 Kalori



Malzemeler: 4 yumurta / 200 gram makarna / 250 gram süzme peynir / 200 gram haşlanmış Brokoli, karnıbahar, havuç karışımı / Kuru fesleğen / Tuz ve biber

Hazırlanışı: Makarnayı daha önceden hazırlayın ve süzün. Yağlanmış teflon bir tavaya makarna, peynir ve fesleğenleri ekleyin (dilerseniz fesleğen yerine maydanoz da kullanabilirsiniz) ve karıştırarak orta ateşte pişirmeye başlayın. Ardından, daha önceden haşladığınız ve küp küp doğranmış sebze karışımınızı ekleyin, karıştırmaya devam edin (sebze karışımına dilerseniz mantar, biber, domates ekleyebilirsiniz). 5-10 dakika boyunca pişirin ve makarnanın içinde 4 tane delik açın (yumurtaların tavaya değmesi ve kolay pişmesi için). Bu deliklere yumurtaları kırın ve kapağını kapatarak yumurta sarıları çok fazla sertleşmeden 5-7 dakika pişmesini bekleyin.

10 pratik yemek tarifi

5 çayı için 5 kurabiye tarifi

Pişirme püf noktaları

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!