Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
3 adet olgunlaşmış muz (400 gr kadar)
200 gr yulaf ezmesi (2 bardak)
80 gr çikolata (70% kakao oranlı bitter çikolata)
60 gr badem unu (2/3 bardak)
30 gr hindinstan cevizi (1/3 bardak)
60 ml sıvı yağ (1/4 bardak)
1/2 çay kaşığı vanilya özütü (1 paket vanilin de olabilir)
1/2 çay kaşığı tuz (tercihen deniz tuzu)
Tarifi:
Fırını 180 derecede önceden ısıtın.Bir kapta yulaf ezmesi, badem unu, hindistan cevizini ve tuzu karıştırın.Diğer bir kapta muzları çatalla ezin, vanilya özütünü, sıvı yağı ekleyip karıştırın.Çikolatayı bıçakla küçük küçük parçalar haline getirin. Her bir parça, damla çikolata büyüklüğünde olmalı.Yulaf ezmeli karışıma muzlu karışımı ekleyip iyice karıştırın, son olarak çikolataları da ekleyin. Yağlı kağıt serdiğiniz ya da yağladığınız fırın tepsisine küçük toplar halinde yerleştirin. Üzerleri kızarana kadar fırında pişirin.