Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
125 gram tere yağ
120 ml sıvıyağ
180 gram tozşeker
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
8 çorba kaşığı yulaf ezmesi
Alabildiğince (400 gr kadar) un
Hazırlanışı:
Tozşekere, sıvıyağı ve oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını katıp, iyice çırpalım.
Yumurtayı ve kabartma tozunu ilave edip, 2 dakika daha çırptıktan sonra, 4 çorba kaşığı yulaf ezmesini ve yeterince unu ilave edelim.
İyice karıştırıp, yoğurduktan sonra, limon büyüklüğünde parçalar koparıp, avucumuzun içinde yuvarlayalım.
Üzerine hafifçe bastırıp, 1/2 cm. kalınlığında yuvarlak hamurlar hazırlayalım.
Hamurların bir yüzünü kalan yulafa bulayıp, yulaflı kısım üstte kalacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine üç parmak ara ile dizelim.
Önceden ısıttığımız 160°C'li fırında renk alıncaya kadar pişirip, ılık veya soğuk olarak servis yapalım.