Yulafı Hayatınıza Dahil Etmenin 7 Yolu
"Yulaf, tahmin edebileceğinizden çok daha farklı şekillerde vücudunuza faydalı olabilir. Yulaf; lif, antioksidanlar, mineraller ve daha birçok vitaminle, güçlü bir sağlık ve gençlik kaynağı olabilir. Sadece yulafı nasıl ve nerelerde kullanacağınızı bilmeniz gerekir. İşte yulafı birçok alanda kullanmanın 7 yolu..."
1-YULAFLI YÜZ MASKESİ
Yulafı ev yapımı el ve yüz maskelerinizde kullanabilirsiniz. Özellikle kuru ve yorgun ciltler için canlandırıcı bir maske yapmak istiyorsanız 1 yemek kaşığı yulafı, 1 çay kaşığı bal ve bir çay kaşığı hindistan cevizi yağıyla karıştırın. Karışımı temizlediğiniz cildinize uygulayın ve 10 dakika bekletip ılık suyla durulayın. Haftada bir düzeli kullanımla cildinizin ne kadar yumuşadığına inanamayacaksınız.
2-KİLO KAYBI
Neredeyse tüm beslenme uzmanları, yulaf ezmesinin her diyet için mükemmel bir besin olduğunu kabul eder. Yulaf çok fazla lif ve protein içerir. Üstelik herhangi bir öğünde yulaf tüketirseniz uzun süre tokluk hissedersiniz. 3-4 yemek kaşığı yulafı süt ile pişirin. Tarçın, muz ve bir tatlı kaşığı bal ya da arzu ettiğiniz besinlerle lezzetlendirip tüketin. Yulaf, hem uzun süren tokluk sağlar hem de iştahınızı kontrol altına almanıza yardımcı olur.
3-AĞRILARA YULAF
Yulafın, ağrıyan sırt veya boyunda size yardımcı olabileceğini biliyor muydunuz? Bir bez torba alın ve yulaf ile doldurarak ağzını kapatın. Hazırladığınız paketi mikrodalgada kısa bir süre ısıtın. Vücudun ağrıyan kısmına koyun, oturun ve rahatlayın. Acının hafiflediğini göreceksiniz.
4-EV YAPIMI GRANOLA
Yulafla kendi granolanızı oluşturduktan sonra bir daha asla bir hazır müsli ya da kahvaltılık gevreklerden satın almak istemeyeceksiniz. Üstelik sadece kahvaltıda da tüketmek zorunda değilsiniz, ara öğünlerde yoğurdunuza ekleyin ya da istediğiniz tariflerede kullanın.
5-YULAF SÜTÜ
Yulaf sütü tamamen bitkisel olan gerçek bir sağlık deposudur. İnek sütünden daha kolay sindirilir, merkezi sinir sistemimizi korur ve düzenler. Veganlar ve laktoz intoleransı olanlar için en çok tercih edilen besinlerden biridir. Kalorisi düşük olan yulaf sütü, günlük kalsiyum miktarınızın önemli kısmını ve B, C, D, E vitaminini almanızı sağlar.
Yulaf sütünü tariflerden smoothielere, kahveden çaydan soslara kadar birçok alanda kullanabilirsiniz.
6-KOKU EMİCİ YULAF
Muhtemelen kahvenin her türlü tuhaf kokuyu emebileceğini biliyorsunuz, ama pek çok insan yulafın bunu da yapabildiğini bilmez. Buzdolabınızda kötü bir koku varsa, bir kase yulaf koyun ve bir gece orada bırakın. Koku sabah kaybolacak.
MAHMURE ÖZEL