GeriSağlıklı Yaşam Yulaf kilo aldırır mı? Yoğurtlu, meyveli, çikolatalı ve sade yulaf ezmesi ve lapası kilo aldırır mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yulaf kilo aldırır mı? Yoğurtlu, meyveli, çikolatalı ve sade yulaf ezmesi ve lapası kilo aldırır mı

Yulaf kilo aldırır mı? Yoğurtlu, meyveli, çikolatalı ve sade yulaf ezmesi ve lapası kilo aldırır mı

"Besinlerin her birinin birbirinden farklı yararı bulunmaktadır. Özellikle de sağlıklı beslenmek isteyen kişiler tükettiklerine de çok dikkat etmeliler. Yulaf da rahat bir şekilde tüketilen gıdaların başında gelmektedir. Yulaf kilo aldırır mı? Yoğurtlu, meyveli, çikolatalı ve sade yulaf ezmesi ve lapası kilo aldırır mı tüm ayrıntılar ile sizler için derledik."

Yulaf, orta çağ dönemlerinden beri sık sık tüketilen gıdalar arasında yer almaktadır. Hem besleyici hem de tedavi edici bir özellikte olan yulaf kilo aldırmayan nadir besinler arasında yer almaktadır.

 Yulaf Kilo Aldırır mı?

 Günümüzde sağlıklı beslenmek isteyen herkes beslenme düzeninde yulafa yer vermektedir. Yüksek oranda protein içeren yulaf doğru şekillerde tüketilmelidir. Yüksek oranda vitamin ve mineral içeren yulaf tüm tahıllar arasında en hızlı çözünen olarak bilinmektedir. Kahvaltı için genellikle yulaf tercih edilir. Doğru şekilde yulaf tüketildiği takdirde kişiyi uzun süre tok tutabilir. Yulaf ezmesi mümkün olduğunda önceden bir gece boyunca bekletilmelidir. Bu şekilde yulaf doğru yöntemler ile tüketilebilir.

 Yoğurtlu Yulaf Kilo Aldırır mı?

 Yulaf daha hafif olması için genellikle yoğurt ile birlikte tüketilmelidir. Yoğurt ile karıştırılan yulaf çeşitli şekillerde tüketilebilir. Yulaf ve yoğurt karışımları genellikle kahvaltılarda tüketilmektedir. Ana öğünlerde ve ara öğünlerde tüketilen yoğurt ve yulaf karışımları kilo aldırmaz.

 Meyveli Yulaf Kilo Aldırır mı?

 Sağlıklı beslenmek isteyen kişiler genellikle yulafı farklı şekillerde tüketebilirler. Yulaf genellikle meyveli olarak da tüketilir. Oldukça lezzetli olan meyveli yulafın kalorisi sade yulafa göre daha fazladır. Bu nedenle meyveli yulaf düzenli bir şekilde tüketilmelidir.

 Çikolatalı Ve Sade Yulaf Ezmesi ve Lapası Kilo Aldırır mı?

 Sağlıklı beslenme düzeninde yulaf da önemli bir yere sahiptir. Yulaf bazı zamanlarda çikolatalı olarak tüketilmektedir. Çikolatalı yulaf sade yulaf ezmesine göre daha fazla kaloriye sahiptir. Sade yulaf ezmesi ise genellikle kilo aldırmaması ile bilinmektedir. Yulaf ezmesinin yanı sıra yulaf lapası da kahvaltılarda rahat bir şekilde tüketilebilir.

 Yulafın Faydaları Nelerdir?

 Yulafın birbirinden fazla faydası bulunmaktadır. Yulafın içerisindeki çözünür lif kaynakları sindirim kanalında bulunan yağlara tutunmaktadır. Yulaf tüketimi sayesinde vücuda alınan yağlar dışkı yolu ile hızlı bir şekilde atılır. Yulaf tüketmek kalp ve damar sağlığını da korumaktadır. Diyabet hastalarının yulafı mutlaka hayatlarına dahil etmeleri gerekir. Çünkü yulaf insülin direncini düşürmesi ile birlikte kan şekerini de dengelemektedir.

 Yulaf tüketimi sayesinde yağların da atılımı kolaylaştırır. Sağlıklı kiloyu korumak ve kötü kolesterolü dengelemek için mutlaka yulaf tüketilmelidir. Yulaf ezmesi akşam yemeğinde de rahat bir şekilde tüketilebilir. Akşam yemeğinde tüketilen yulaf iyi uykuyu da destekler. Cilt üzerinde çok olumlu bir etkiye sahip olan yulaf vitamin ve mineral açısından da çok zengindir. Yulaf tüketimi genel olarak meme kanseri riskini azaltmaktadır. O nedenle kadınların yulaf tüketmesi de çok önerilir.

False