GeriBeslenme Önerileri Yufka krakeri tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yufka krakeri tarifi

Yufka krakeri tarifi

"Pratik yufka krakeri denediniz mi? Beş çayınıza lezzet katacak bu tarifi çok beğeneceksiniz."

Servis: 8-10 kişilik

Malzemeler

• 2 adet yufka
• 50 gr. zeytin ezmesi
• Bir tutam taze kekik
• Bir tutam taze biberiye
• Yeteri kadar zeytinyağı

Yapılışı

Kekik ve biberiyeyi yıkayıp kâğıt havlu ile kurulayın. Keskin bir bıçakla ince ince kıyın. Bir yufkayı tezgâha açın. Üzerine incecik bir tabaka olacak şekilde önce biraz zeytinyağı ardından zeytin ezmesini sürün ve biberiye ve kekiği serpin. Kenarlarına fırçayla su sürüp üzerine diğer yufkayı kapatın. İstediğiniz büyüklükte kare veya üçgen olarak kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayın. 180 derecede ısınmış fırında pembeleşene kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirip soğuduktan sonra servis tabağına alın.




False