Güncelleme Tarihi:
Öğün sayınızı arttırınKüçük öğünler halinde günde 5-6 öğün yiyebilirsiniz. Sık sık ve az az yemeniz kendinizi daha enerjik hissetmenizi sağladığı gibi şişkinlik ve yorgunluğunuzu da azaltacaktır.Düzenli ve sürekli sıvı içinYorgunluk çoğu kez susuzluğun ve sıvı eksikliğinin belirtisidir. Günde en az 8-10 bardak su içerek enerji düzeyinizi muhafaza edebilirsiniz.Hamur işlerinden uzak durunHamur işlerinden uzak durun, hayvansal yağları terk edin. Birçok araştırma fazla miktarda hayvansal doymuş yağ ve hamur işi tüketenlerde yorgunluk ve halsizlik şikayetlerinin daha sık olduğunu ortaya koymaktadır.Daha çok meyve yiyinÖzellikle glisemik indeksi düşük, lif-posa miktarı yüksek, antioksidan kapasitesi fazla meyveleri gün boyu küçük porsiyonlar halinde tüketmeniz enerji düzeyinizi arttırır.Atıştırmaları değiştirinSık sık atıştırıyorsanız, sadece atıştırma seçeneklerinizi değiştirerek enerji düzeyinizi yükseltip yorgunluğunuzu azaltabilirsiniz. Patates ve mısır cipsi, kuru yemişler yerine, taze hazırlanmış sebze çubukları, salatalık, yeşil veya kırmızı biber kullanın. Küçük şekerlemeler, çikolatalar veya pastalar yerine kuru veya taze meyveler; kuru veya taze elma, erik, kayısı tüketin.Dondurma yerine dondurulmuş gıdalarDondurma yerine dondurulmuş üzüm taneleri veya dondurulmuş küçük kavun ve şeftali parçaları yiyin. Yağlı tuzlu kraker yerine tuzsuz badem, fındık ya da cevizi tercih edin. Mayonez veya kremalı salata sosları yerine sirke ve limon suyunu deneyin.