Güncelleme Tarihi:
Pasta yapımına başlamadan:
-Çiğ kaju fıstıklarını 6 saat önceden,
-7 adet kuru hurmasıy, 15 dakika kadar,
-Ceviz, badem ve fındıkları 24 saat önceden ılık suda bekletin.
Altlık:
*4 çorba kaşığı 24 saat suda bekletilmiş çiğ badem
*25 adet ceviz içi
*4 çorba kaşığıçiğ fındık
*5 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı
*1 çay kaşığı tuz
Malzemelerin hepsini robottan geçirip yağlı kağıt serilmiş kalıba ellerinizle bastırarak yayın.
Sos:
*6 avuç çiğ kaju (Kajuyu altı saat önceden suda aktive edin.)
*5 tatlı kaşığı hurma püresi
*2 tepeleme ham kakao
Malzemeler robotta krema haline getirin.Yukarıda yaptığınız tabanın üzerine yayın. Buzluğa alın.
Üzerini süslemek için:
*200 gram taze orman meyvesi
*Kabak çekirdeği, Antep fıstığı
*Ham kakao taneleri
*Yenilebilir çiçekler ve yapaklar kullanabilirsiniz.
Öneriler:
Buzlukta bir günün üzerinde bekleyen pastaları yemeden 1 saat önce çıkartılıp dışarıda veya buzdolabında çözünüz.
Buzlukta yaklaşık 1 ay bekleyebilir.
Tam çözünmeden kesme kıvamındayken dilimlenirse buzluktan istenildiği zaman dilim dilim almak pratik olur.