Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek
5-6 taze soğan, ince doğranmış
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım su bardağı nar tanesi
Sos için
1 -2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 -2 yemek kaşığı limon suyu
Tuz Karabiber
Hazırlanışı
Mercimekleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzerek bir kaseye alın. Taze soğan, kıyılmış maydanoz ve dereotu, nar tanesi ekleyip harmanlayın. Nar ekşisi, zeytinyağı, tuz, karabiber, ve limon suyunu bir kapta karıştırıp salatanın üzerine gezdirin, tüm malzemeleri ekleyerek karıştırın. Servis yapın.
Enginarlı börülce fasulyesi tarifi için tıklayın!
Kaynak: Reis