Yerçekimine meydan okurcasına
"Günümüzde güzel olmanın şartlarından biri de kalkık ve düzgün kaşlara sahip olmaktır. Eğer doğuştan bölye kaşlarınız yoksa, estetik operasyonla olabilir..."
Kaşlar yerçekimi etkisiyle ya da yaşın ilerlemesiyle dokularda oluşan gevşeme ile birlikte normal pozisyonundan daha aşağı doğru sarkabilir. Kaşların sarkması sonucunda yüzde yorgun, üzgün ya da başka istenmeyen ifadeler oluşabilir. Bunlar dışında bazı hastalıklara bağlı olarak da kaşlarda sarkma görülebilir. Bunlar arasında, yüz felci, tümörler sayılabilir. Bazı ileri durumlarda hastanın görüşünü engelleyecek derecede sarkma olabilir.
İnsanların kaşlarını kaldırmak için ille de hastalıklara ya da sarkmalara ihtiyacı yok. Artık kadınların en çok uyguladığı estetik operasyonlardan biri de kaş kaldırma. Yay gibi kaşlara sahip olmak için kadınlar yeterince kalkık bulmadıkları kaşlarına operasyon yaptırabiliyorlar.
Kaş kaldırma ameliyatları, üst yüz ya da alın germe ameliyatı ile birlikte, blefaroplasti (göz kapağı torbalarının alınması) ameliyatı ile birlikte ya da tek başına uygulanabilir. Kaşlarda sarkma veya düşüklük söz konusu olan durumlarda alın germe ameliyatı daha uygun bir seçenektir.
Kaşlarda herhangi bir sarkma söz konusu olmayıp sadece dış kenarlarının kalkması arzu edildiğinde alın germe işlemine gerek yoktur.
Ameliyat
Tek başına kaş kaldırma girişimi lokal anestezi altında yapılabilir. Ameliyat, saçların arasından yapılan birkaç santimlik kesi içinden girilerek kaşların altındaki dokuların yukarıya doğru asılması şeklinde yapılır.
Ameliyat sonrası
Ameliyattan sonra rahatsızlık verecek derecede ağrı oluşmaz, kişi günlük hayatına hemen dönebilir. Ameliyatı takiben 2 gün sonra banyo yapılabilir. Ameliyat, saçlı deri içinden girilerek yapıldığı için izler dışarıdan bakıldığında gizli kalır ve görünmez.