GeriSağlıklı Yaşam Yer fıstığı kilo aldırır mı? Kabuklu, kavrulmuş ve tuzlu yer fıstığı kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yer fıstığı kilo aldırır mı? Kabuklu, kavrulmuş ve tuzlu yer fıstığı kilo yapar mı

Yer fıstığı kilo aldırır mı? Kabuklu, kavrulmuş ve tuzlu yer fıstığı kilo yapar mı

"Yer fıstığının kilo aldırıp aldırmadığı birçok kişinin merak ettiği ve araştırdığı konulardan biridir. Özellikle ara öğünlerde tercih edilmesinden dolayı kalorisi merak edilen kuruyemişler arasındadır. Bu bakımdan yer fıstığının besin değerlerini ve kalorisini öğrenerek öğünlerinizde yemeyi tercih edebilirsiniz. Yer fıstığı kilo aldırır mı? Kabuklu, kavrulmuş ve tuzlu yer fıstığı kilo yapar mı detayları ile derledik."

Yer fıstığı kalorisi yüksek olmasından dolayı porsiyon kontrolü ile tüketilmesi gereken kuruyemişler arasındadır. Kalorisi yüksek olmasına rağmen haftada birkaç kez bir avuç yenmesi faydalarından yararlanmak için önemlidir.

 Yer Fıstığı Kilo Aldırır mı?

 Yer fıstığının 100 gramında ortalama olarak 560 kalori vardır. Her gün 5 yer fıstığı yenmesinde herhangi bir sorun olmaz ve bu kimseye kilo aldırmaz. Yer fıstığının kalorisi yüksektir ve çok fazla tüketilmemesi gerekir. Yağ bakımından zengin bir besin kaynağı olan yer fıstığının aşırı tüketimiyle kilo alımı mümkündür. Bu nedenle yer fıstığı tüketilirken bir sınır koyulması ve mutlaka kontrollü bir şekilde tüketilmesi gerekir. Bu noktada kilo almamak için fıstığın tuzsuz olmasına da dikkat etmek gerekir.

 Yer fıstığının faydaları arasında zihin sağlığını koruması bulunmaktadır. Kişilerin yer fıstığı yemesi ile depresyondan da çıkmaları mümkündür. Aynı zamanda yer fıstığı yenmesiyle dikkat ve odak problemi çeken kişilerin de daha sağlıklı bir hayatı olur.

 Spor yapan kişilerin de yer fıstığı yiyerek enerji almaları ve daha zinde olmaları mümkündür. Yer fıstığı içerdiği sağlıklı yağlar ile de metabolizmanın çalışmasına yardımcı olur. Kalp ritmini dengeleyen yer fıstığı kişilerin sağlıklı bir kas ve kemik yapısına sahip olmalarını da sağlar.

 Kabuklu, Kavrulmuş ve Tuzlu Yer Fıstığı Kilo Yapar mı?

 Yağ bakımından zengin olmasından dolayı yer fıstığı fazla tüketildiğinde kilo aldırma özelliği vardır. Faydaları da oldukça fazla olduğundan porsiyon kontrolü ile yer fıstığını tüketmek ve yararlarından faydalanmak mümkündür.

 Yer fıstığının tuzlu olanlarını tercih etmek daha fazla kilo alımına ve vücudun su tutmasına sebep olur. Kilo almak istemeyen veya kilosunu korumak isteyenlerin tuzsuz yer fıstığı tüketmeyi tercih etmesi gerekir. Kilo almamak için tuzlu besinlerden ve kuruyemişlerden mutlaka uzak durmak gerekir. Böylece vücudun su tutması engellenir ve şişlik hissi azalır.

 Kalorisi yüksek olduğundan yer fıstığını tüketirken düşünmek ve dikkatli olmak gerekir. 100 gram yer fıstığında 580 kalori bulunur. Yağ açısından da zengin olmasından dolayı yer fıstığını belirli aralıklarla ve az miktarda tüketmek gerekir.

False