Güncelleme Tarihi:
Darjeeling çaylı hindibalı tart
(4 kişilik)
Malzemeler:
200 gr. yoğrulmuş hamur, 2 tatlı kaşığı Darjeeling çayı, 3 adet göbek kısımları alınmış beyaz ve sert hindiba, 1 adet portakal, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, fındık büyüklüğünde margarin, 1 yumurta sarışı, tuz ve karabiber.
Hazırlanışı:
Portakalların kabuklarını soyup küçük parçalara bölün ve kabukları bir tencerenin içine koyun, üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatın. Daha sonra suyu dökun ve işlemi tekrarlayın. Portakalların suyunu çıkarın ve bu suyu bir kenara koyun. Fırını 220 dereceye ayarlayın. Hamuru 4 eşit parçaya bölerek yuvarlayıp 8 cm olacak şekilde yassıltın ve yumurta sarışı sürün. Ardından üzerlerine 1 tatlı kaşığı kadar çay serpin. 10 dakika kadar buzdolabında bekletin. Buzdolabından çıkardıktan sonra tartları 10 dakika boyunca 220 derecelik fırında pişirin ve ızgaranın üzerinde soğumaya bırakın. Hindibalarım uzunlamasına ince ince kıyın ve 2 kaşık zeytinyağında çevirin. Ardından tuzunu ve karabiberini ekleyin. Sonra suyunu süzüp fındık büyüklüğündeki margarin ve 2 kaşık zeytinyağıyla birlikte tekrar tavaya atın ve harlı ateşte pişirin. Kalan çayları üzerine serpin, portakal kabuklarım ve portakal suyunu da ekleyin. Karışım suyunu çekene ve ağdalaşana kadar pişirin. Fırındaki tart hamurlarının arasına bu karışımı sürün ve servis yapmadan önce tekrar fırında ısıtın.
Marco Polo çaylı sufle tart
(10 kişilik)
Malzemeler:
Tuzlu hamur, 500 gr. böğürtlen.
Badem kreması için:
50 gr. eritilmiş margarin, 50 gr. pudra şekeri, 4 adet yumurta (sanları ve beyazları ayrılacak), 50 gr. badem tozu, 1 tatlı kaşığı mısır nişastası, sıvı vanilya.
Krema için:
300 gr. süt, 20 gr. Marco Polo çayı, 4 adet yumurta, 40 gr. şeker ve 250 gr. ağdalaştırılmış şeker. 4 adet jelatin.
Hazırlanışı:
Badem kremasının bütün malzemelerim karıştırarak homojen bir kıvam elde edene kadar kremayı hazırlayın. Bu kremayı hamurun üzerine şurup 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerini böğürtlenlerle kaplayın. Ardından 300 gr. süt ve 20 gr. Marco Polo çayını kaynatarak kremayı hazırlayın. 4 yumurta şarısı ve 40 gr. şekeri iyice çırpın ve kaynayan karışıma katın. Jelatinleri birbirinden ayırarak soğuk suya koyun ve ardından süzüp karışıma katın. 4 yumurta beyazını mikserde kar beyazı kıvamına gelene dek çırpın ve 250 gr. ağdalaşmış şekeri ekleyin. Bütün bu karışımı da kremanın içine yedirin. Böğürtlenlerin hepsini bu kremayla kaplayıp soğumaya bırakın. Daha sonra üzerine biraz toz şeker serpiştirip fırında karamelize olana kadar (2-3 dakika) pişirin.
Matcha yeşil çaylı badem kurabiyeleri
Malzemeler:
1. Karışım için:
100 gr. toz şeker, 50 gr. badem tozu, 25 gr. yumurta beyazı, 1/2 tatlı kaşığı Matcba çayı.
2. karışım için:
120 gr. şeker, 60 gr. yumurta beyazı.
Garnitür krema için:
25 gr. margarin, 50 gr. badem hamuru, 1/2 tatlı kaşığı Matcha çayı.
Hazırlanışı:
1. karışım: Yumurta beyazlarım toz bademlerle çırpın, çayı ve şekeri ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar tekrar çırpın.
2. karışım: Şekeri biraz suyla kaynatın. Diğer tarafta yumurta beyazlarını kar kıvamına gelinceye dek mikserde çırpın ve kaynayan şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından soğumaya bırakın. 1. karışımın yarışını 2. karışıma boşaltın. Çok yumuşak olmamak şartıyla biraz parlak bir renk elde edene kadar karıştırın. Badem kurabiyelerini yağlı bir kağıdın üzerine koyup 1-2 saat dinlendirin. Ardından 130 derecelik fırında 30-40 dakika kadar pişirin. Sonra soğumaya bırakın. Bu arada badem hamurlarını mikserden geçirin ve ardından yağ ile çayı ekleyin. İyice yedirene kadar çırpın. Badem kurabiyeleri soğuduğunda iki kurabiyenin arasına krema şurup servis yapın.
Matcha çaylı bisküviler
(10 kişilik)
Malzemeler:
10 adet yumurta beyazı, 375 gr. toz şeker, 125gr.un, 350 gr. margarin, 125 gr. badem tozu, 15gr. çay.
Hazırlanışı:
Toz bademleri şekerle karıştırın. İçine ufak ufak yumurta beyazlarını ekleyin. Çay ile unu da birbiriyle karıştırıp yumurta ve şeker kanşımına ekleyin. Margarini eritin ve karışıma ilave etmeden önce süzgeçten geçirin. Karışımı buzdolabında kapalı bir kabın içinde 24 saat bekletin. Ertesi gün karışımı yağlı bir tepsiye koyup 170 derecelik bir fırında 10 dakika kadar pişirin ve ılık servis edin.
Early Grey Imperial çaylı madlenler
Malzemeler:
20 adet için: 1 adet yumurta, 30 gr. toz şeker, 50 gr. un, 40 gr. margarin, 20 gr. sıvılaştırılmış bal, 2 gr. kabartma tozu, 4gr.Early Greylmperial çay.
Hazırlanışı:
Un ve kabartma tozunu eklemeden önce yumurta ve şekeri iyice çırpın. Bir kenarda margarini eritin ve içine çayı ekleyip iyice karışana kadar yaklaşık 3 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Yağı süzgeçle süzün ve ilk karışıma ekleyin. Sıvı balı da ekledikten sonra şekiller verip 160 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirin.
Yeşil çaylı ve vanilyalı krema
(8 kişilik)
Malzemeler:
200 gr. krema, 500 gr. süt, 1 tatlı kaşığı Maicha çayı, 60 gr. toz şeker, 5 yumurta sarısı., 2 yaprak jelatin, 1 çubuk vanilya.
Hazırlanışı:
Jelatinleri 20 dakika soğuk suda ıslatın. 460 gr. sütü, kremayı ve vanilyayı kaynatın. Çayı ilave edin ve aromasının nüfuz elmesi için 4 dakika kadar bekleyin. Karışımı ölçün ve 660 gr.'lık bir karışım elde etmek için kalan sütü ekleyin. Bir kenarda yumurtaları ve şekeri iyice çırpıp 660 gr.'lık karışımı ilave edin. Bu karışımı bir spalula yardımıyla karıştırarak hafif ateşle kremanın kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin. Karışımı ateşten alın ve jelatinleri ekleyin. Son olarak kremayı 8 çanağa boşaltin ve buzdolabında 2 saat kadar bekletip servis edin.