Güncelleme Tarihi:
1- Sandalyenizde dik oturun ve masaya dirseklerinizi dayamayın.
2- Bıçak sağ, çatal sol elle tutulur. Kesme işlemi sırasında işaret parmak, bıçağın ters tarafına baskı yapacak şekilde koyulur.
3- Kullandığınız çatal, kaşık ve bıçağı masa örtüsüne temas ettirmeyiniz. Böylece örtüde oluşacak lekelerin önüne geçmiş olursunuz.
4- Ağzınızda yemek varken konuşmayın ve ağzınız açıkken çiğnemeyin. Hızlı veya yavaş yemeye çalışmayın. Masadakilerle aynı hızla ilerleyin.
5- Bardakların üzerinde ruj kalıntısı bırakmamaya özen gösterin. Masaya oturmadan önce, rujunuzu peçeteyle hafifçe silin.
6- Çorbanın sıcaklığını anlamak için kaşık kullanarak tadına bakın. Çorbayı size yakın taraftan içmek dökülmemesi için daha iyi olacaktır. İçim sırasında, kaşığın kenarından ve ses çıkarmadan için.
7- Et veya tavuk yerken bıçak sağ elle kullanılmalıdır.
8- Balık yeniyorsa, öncelikle baş çıkarılır . Daha sonra özel balık bıçağı ve çatal yardımıyla, balık ortadan ikiye ayrılır. Kılçık ise bıçağın ucuyla çıkarılır ve tabağın içine ya da tereyağı kabına bırakılır. Geriye kalan kısım, çatal bıçak yardımıyla küçük parçalar halinde yenir. Eğer minik kılçıklara rastlarsanız parmağınızın ucuyla ağzınızdan çıkarabilirsiniz.
9- Makarnayı İtalyan tarzında yemek için çatal ve kaşık kullanılır. Kaşık dik olarak sol elde tutulur ve çatal ile alınan bir miktar makarna, kaşığın içine dik olacak şekilde tutulur ve sarılır.
10- Salata çatal yardımıyla yenir. Büyük parçalar bıçak yardımıyla kesilerek, çatala alınır ki düşmesinler. Özellikle marul gövdesi yenirken, kesinlikle çatal ve bıçak kullanılmalıdır.