Paylaş
“Kadın olmasa…” yazdım ve aralarında erkeklerin de bulunduğu pek çok arkadaşıma mesaj gönderdim. Gelen cevaplar ise şöyleydi;
Kadın olmasa kahkaha olmaz
Kadın olmasa başarı olmaz
Kadın olmasa sevgi olmaz
Kadın olmasa detay olmaz
Kadın olmasa hayat olmaz
Kadın olmasa renk olmaz, her şey siyah beyaz olur
Kadın olmasa barış olmaz
Kadın olmasa hiçbir şey olmaz ki…
Verilen tüm cevaplara bayıldım! Hepsine sonuna kadar katılıyorum. Tüm bunlara ek olarak kadının hayata kattığı anlamın, erkeklerin varlığı ile tamam olduğuna inanıyorum. Biz bir bütünüz ve bütün olmayı gerçekten başarabildiğimiz zaman çok güzeliz.
Kadın olmasa ile başlayan milyonlarca cümle kurabiliriz. Ben ise kadınlar olmasaydı günümüzde neler olmayacağından, hangi icatlardan mahrum kalacağımızdan bahsetmek istiyorum.
Cam sileceklerinden WiFi'a kadar her şey kadın elinden çıkma!
Şimdilerde yokluğunu düşünemediğimiz pek çok şey kadınların imzasını taşıyor. Bu icatlar arasında bulaşık makinesi, otomobil ısıtıcıları, cam silecekleri, yangın merdiveni hatta WiFi var. Şimdi o icatlardan bazılarına göz atalım;
Buzdolabı, evin en temel eşyalarından biridir. Bu şahane eşyanın patenti Florence Parpart isimli bir kadına ait.
Cam silecekleri olmayan bir araba hayal edebiliyor musunuz? Mary Anderson, 1902 yılında yağmurlu bir günde dışarıdaki arabaları izlerken, şoförlerin sürekli kafalarını camdan çıkarıp ön camlarını temizlediğini gördü. Bir süre düşünüp taşındıktan sonra 10 Kasım 1903’te araba camlarını içerideyken silebilen bir aracın patentini aldı. İşin ilginç yanı ise bu buluşu kimse önemsemedi, Mary Anderson icadından tek kuruş dahi kazanamadı.
WiFi, günümüzün kurtarıcılarından biri. Şu an bu yazıyı okuyabilmenizi bile borçlu olduğunuz Wifi’ın mucidi aktris Hedy Lamarr. Nazi Almanyası’ndan kaçarak ABD’ye giden Lamarr, oyuncu olmadan önce WiFi’ın patentini aldı ancak projesini hayata geçiremedi. WiFi, hak ettiği ilgiyi yaklaşık 50 yıl sonra gördü ve şimdilerde hayatımızın vazgeçilmezlerinden biri haline geldi.
Yangın merdiveni, 1887 yılında Anna Connelly tarafından icat edildi.
Şırınga, 1899 yılında modern tıp adına yaşanan en önemli gelişme. Letitia Geer tarafından icat edilen şırınga, çok basit gibi görünse de tıbbın olmazsa olmaz araçlarından biri.
Kurşungeçirmez yelek, 1963 yılında Stephanie Kwolek tarafından icat edildi. ‘Kevlar’ adı verilen materyal sayesinde üretilen yelekler, günümüzde polisler tarafından rahatlıkla kullanılabiliyor. Kwolek’in geliştirdiği teknoloji kask, asma köprü halatı, fren balatası ve kayak yapımında da kullanılıyor.
Kadın, zekasıyla, gücüyle, sabrıyla, yeteneğiyle hayatın her alanında muhteşem işlere imza atmış, atmaya da devam ediyor.
Sizler de #kadınolmasa hashtag’i ile sosyal medyada görüşlerinizi bildirebilirsiniz.
Yazın, paylaşın, çoğalalım...
Paylaş