Paylaş
Özellikle sevgililik dönemlerinde sevgilisini mutlu etmek isteyenlerin sıkça başvurduğu “gönül çalma” yöntemi olan dövme modasına ilgiyle takip ettiğimiz ünlü isimler de başvuruyor. İlişkiler bitince de ilk iş dövmeden kurtulmak oluyor. Magazin gündemini belirleyen dövmeler yerini “neden silindi” sorusuna bırakıyor. Sonra “Nasıl silindi, izi bile yok” deniliyor. Peki, nasıl?
Farklı uygulamalarda kullanılan lazer aynı zamanda bir dövme silme aracı. Lazer ışınları deri yüzeyine zarar vermeden geçerek deri içindeki koyu renkli dövme pigmentine ulaşıyor. Dövme pigmenti lazer ışığını emerek ışıktaki enerjiyi ses ve ısıya dönüştürüyor. Bu sayede deri içindeki büyük parçacıklar halinde bulunan pigment, açığa çıkan enerji ile çevre dokuya zarar vermeden küçük parçacıklara ayrışıyor. Ayrışan dövme boyası vücudun bağışıklık sistemi tarafından daha kolay emilerek yok oluyor. Farklı renklerde dövme yaptırdınız ama ilk yaptırdığınız zamanki kadar anlamlı gelmiyor ve sildirmek istiyorsunuz. Bunun için ise farklı dalga boylarına sahip lazer sistemleri kullanılıyor. Lazerle dövme silme tedavisi Q Switch lazerlerle yapılıyor. Dövmenin rengine göre farklı dalga boyları kullanılıyor. Örneğin siyah renkli dövme tedavisinde 1064 nanometre, kırmızı renkte ise 532 nanometre dalga boyu tercih ediliyor. Uygulama öncesi dövmenin bulunduğu alan lokal anestetik kremle uyuşturuluyor. Ardından dövmenin rengine göre başlıklar kullanılarak lazer atışları yapılıyor.
İşlem sonrası dövmeli bölge kabardığı için Pomat sürülerek dövmeli bölgenin birkaç gün nemlendirilmesi gerekiyor. Bu uygulamanın yüz güldüren avantajlarından biri sosyal hayatı etkilememesi. Dövmenin rengi, büyüklüğü ve derinliği seans sayısını değiştirmesine rağmen seans aralıkları 3-6 haftada birdir. Siyah renkli ve amatör dövmelerin daha kolay çıkarıldığını söylemek mümkün. Lazerle dövme silme uygulamasından sonra leke ya da iz oluşmuyor. Sadece yeni oluşan cilt bir kaç ay hafif pembe renk alıyor ama kısa zamanda cilt eski haline dönüyor.
Güzelliğinize...
Paylaş