Paylaş
1. Her zaman tükettiğiniz porsiyon boyutlarınızı küçültün. Sık ve az yiyin.
2. Öğünlerinizi, sabah ve öğlen kuvvetli, akşamları hafif olacak şekilde planlayın.
3. Sebze ve meyve ağırlıklı bir beslenme planı yapın ama meyveyi abartmayın.
4. Yatmadan 2-3 saat önce bir şeyler yiyip içmeyi bırakın.
5. Şekerli ve gazlı soğuk içecekler yerine sağlıklı içecekler tercih edin ve bol bol su tüketin.
6. Tükettiğiniz besinlerin etiket bilgilerini okuyun.
7. Karbonhidrat grubu besinleri daha az yiyip için. Kızartma yerine ızgarada veya fırında pişirilmiş yiyecekleri tercih edin.
8. Tam tahılları (öğütülmemiş, kepekli tahıllar) ve baklagilleri sofranızdan eksik etmeyin.
9. Glisemik indeksi düşük yiyecekler tüketin; patates, bezelye, pirinç, muz, kavun, incir, üzüm, beyaz un, şekerin glisemik indeksi yüksektir.
10. Beyaz ekmeği azaltın, beyaz pirinçten uzak durun. Beyaz undan yapılan her türlü yiyeceği sınırlayın.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Mine Telek
MAHMURE ÖZEL
Paylaş