Paylaş
Bunun dışında aşırı früktoz (meyve şekeri) tüketimi karaciğerinizi yağlandırır. Bu iki sebepten dolayı; düzenli spor yapan ve/veya formunu korumak isteyen biri olarak früktoz (meyvenin içerdiği şeker) tüketiminden çekiniyor olabilirsiniz. Öte yandan, bağışıklık sistemimizi güçlendirmek adına meyvelerin içerisinden aldığımız vitamin ve minerallerden yoksun kalamayız. Neyse ki; bu ikilemi bize “cehrigiller” familyasından bir meyve olan “hünnap” yaşatmıyor! Öncelikle, hayatımızı kolaylaştıran bu “hünnap” meyvesini tanıyalım...
Hünnap’ın Vücudumuza Faydaları:
• Oldukça düşük kalorili bir meyvedir, bu sayede kilonuzu korumanızda yardımcı olur. (1 porsiyon – 4 adet yaklaşık 47 kalori)
• A ve C vitamini bakımından zengin olduğu için bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle beraber antioksidan özelliği barındırır bu sayede vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olur. Ayrıca antoksidan özelliği ile cildinizin canlı ve parlak durmasında etki sağlar.
• Sindirim sisteminizi düzenler; kabızlık gibi durumlardan kurtulmanızı sağlar.
• 100 gramı içerisindeki potasyum; günlük potasyum değerinizin %7 civarını karşılamasıyla beraber, kalp ve damar sağlığınıza iyi gelir.
• Diğer bir çok meyvenin aksine; glisemik indeksi düşük olduğu için uzun süre tokluk sağlar.
• Özellikle düzenli spor yapan biriyseniz, içindeki yüksek magnezyum oranı yoğun antrenman sonrası oluşabilecek kas ve kemik ağrılarınıza iyi gelecektir.
• Kanser hüclerinin oluşumu ve dağılımını önleyici özelliğe sahiptir.
“Hünnap’lı Uyku İksiri” Tarifi:
Hünnapın bütün bu saydığımız faydalarının yanında vücudumuzu rahatlatma etkisiyle beraber, “melatonin” olarak adlandırdığımız uyku hormonu salgılama özelliği mevcuttur. Özellikle yoğun tempolu ve stresli bir günün ardından hem fiziksel olarak kasıldığınız hem de duygusal olarak gergin olduğunuz bir gecede yaşayabileceğiniz “uyku probleminize” hünnap etkili bir çözümdür.
Gece yatmadan önce meyvenin kendisini tüketmeyi kilo kontrolü bakımından önermediğimiz için, bu çay tarifimiz sayesinde formumuzu koruyarak hünnapın rahatlatacağı özelliğinden faydalanıyor olacağız;
Malzemeler:
40 gr hünnap
1 litre su
Yapılışı:
Hünnapları su ile beraber karıştıralım.
20 dakika boyunca kaynattıktan sonra suyunu süzüp yatmadan yarım saat önce tüketelim.
Hazırlayan: Melisa DARMAR
Instagram: Femmelle.tr
Paylaş