Ghee Nedir, Faydaları Nelerdir?

Anadolu ve Kafkaslarda “sade yağ” olarak bilinen “ghee”; inek sütünden yapılmış tereyağından elde edilen, yağın en doğal ve katkısız halidir.

Haberin Devamı

Yağ tüketimi vücut sağlığımız için oldukça önem taşımasıyla beraber, spesifik olarak ghee nin tüketiminin de bir çok yararı vardır. Dolayısıyla yemeklerimizi ghee yağında pişirebilir, diğer yağların ısıyla etkileşimi sonucu oluşan kanserolojen riskini yok edebiliriz ayrıca trans yağ tüketimini engellemiş oluruz.

Ghee Nedir, Faydaları Nelerdir

Bütün bu yararlarının yanında ghee yağını diğer yağlardan ayırt edici özellikleri nelerdir?

1. Kolay bozulmaz.
2. Yüksek yanma ısısına sahiptir.
3. Uzun süreli enerji verir.
4. Diğer yağların yakımına yardımcı olarak yağ yakımını hızlaştırır ve kolaylaştırır dolayısıyla kilo kaybına katkı sağlar.
5. İçerdiği sitotostik hücreler sayesinde bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
6. Bağırsak hareketlerini düzenler ve bağırsak sağlığını korur.
7. Antikanserolojen etkisi mevcuttur, kansere karşı korur.

Haberin Devamı

Melisa Darmar

https://www.instagram.com/femmelle.tr/?hl=tr

Yazarın Tüm Yazıları