Paylaş
Hem görsel olarak hem lezzet olarak tatlı ihtiyacınızı giderecek olan bu tarife dikkat edin alışkanlık olmasın! 😊 Detaylara Instagram’da @femmelle.tr hesabından ulaşabilirsiniz!
Malzemeler:
4 adet yumurta
1 çay bardağı Hindistan cevizi şekeri
200 gram tereyağ
1 çay bardağı beyaz/tam buğday
1 çay kaşığı kabartma tozu
240 gr bitter çikolata
2 çorba kaşığı kakao
(Daha akışkan olmasını istiyorsanız 1/2 çay bardağı süt)
Yapılışı:
-Çikolataları tereyağ ile benmari usulü tavada eritin üzerine kakao ekleyin
-Yumurtanın sarısıyla akını ayırın.
-Yumurta aklarını şekerle (mümkünse robot ile) çırpın, pofuduk bir kıvama gelmesi lazım
-Ayrı bir kapta yumurta sarılarıyla, unu karıştırın ve erimiş çikolatalı karışımınız hafif soğuyunca karışımın üzerine ekleyin iyice çırpın
-Yumurta akları şekerle güzelce çırpıldıktan ve kar gibi pofuduk hale gelince diğer karışıma kademeli kademeli ekleyerek karıştırın,
-Sufle kaplarınızı tereyağ ile yağlayın,
-Karışımı eşit şekilde sufle kaplarına dökün üstlerini düzleştirin.
-11 dakika, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin. (Ben daha akışkan olması için 8 dakika pişiriyorum size de tavsiye ederim)
-Piştikten sonra fırında bekletmeyin, üzerine hindistan cevizi şekeri ile süsleyin! Afiyet olsun
Aman dikkat;
-Fırının orta kısmında ve fansız şekilde pişecek
-Yumurta beyazları iyice kapartılıp çırpılacak, sırrı burada!
Afiyet olsun!
Paylaş