Paylaş
16 yaşında regl oldum. Şu an 21 yaşındayım. İlk adet olduğumdan beri kanamalarım düzensiz, gecikmeli. Bir ayın başında oluyorsam, diğer ayın sonunda adet oluyorum. Ayrıca cinsel ilişki esnasında kanama meydana gelmedi. Bu sanırım kızlık zarının esnek oluşundan meydana geliyor. Adet düzensizliğimle bunun bir ilgisi var mıdır?
Adet düzensizliğiyle ilk ilişkide kanamanızın olmaması arasında bir bağlantı yok. Adet düzensizliğinizle birlikte tüylenme, sivilcelenme, kilo alma gibi sorunlarınız varsa mutlaka bir yumurtlama bozukluğu olan polikistik over açısından incelenmelisiniz.
Merhaba, ben 23 yaşındayım. Yaklaşık 3.5 yıldır Diane 35 kullanıyorum. Yaşındayım. Yaklaşık 3.5 yıldır yaşındayım. Adet düzensizliğim nedeniyle bir jinekolog tarafından verildi. Şimdi de hamilelikten korunmak amacıyla bu ilacı kullanıyorum. Benim öğrenmek istediğim şey acaba ileride çocuk sahibi olmamı zorlaştırır mı, hiç ara vermeden bu ilaçtan yıllarca yararlanmak. Teşekkürler.
Diane-35 hem adet düzensizliği ve tüylenmede, hem de gebelikten korunmada kullanılan bir ilaçtır. Hormonlar üzerinde kalıcı bir etki yaratması mümkün değildir, ilacı bıraktığınız zaman, kullanım süresi içerisinde gebe kalmanıza engel olacak ekstra bir durum oluşmadıysa (pelvik enfeksiyon nedeniyle tüplerin tıkanması, yaşınızın ilerlemesi gibi) gebe kalmanız tümüyle mümkündür.
Merhaba ben 28 yaşında bekar bir bayanım. Ciddi bir sorunum olduğunu düşünüyorum. Rahim içinde 10 cm büyüklüğünde bir miyom var, doktorum kesin ameliyat dedi ama daha öncesinde küçültmek için 3 aylık 'iğneli menepoz' tedavisini önerdi. Farklı bir doktor ise hormonlarla oynandığı için pek tavsiye etmedi, sizce ne yapmalıyım?Şimdiden teşekkür ederim.
Vücuttaki östrojen hormonu üretimini durdurarak miyomun "yaşam kaynağını" kesen bu tür ilaçlar gerçekten de miyomu başarılı bir şekilde küçültebilirler. Ancak ilaç bırakıldıktan sonra miyom hızlı bir şekilde eski boyutlarına geri döner. Günümüzde bu ilaç ancak çok büyük miyomlarda, ameliyatı kolaylaştırmak için, ameliyattan hemen önce kullanılmaktadır ve sizin için bir sakıncası yoktur, oldukça yaygın olarak uygulanmaktadır.
8 Kasım'da 26 haftalık hamileyken bebeğime Sipina bifida teşhisi konuldu ve şartlı tahliye yapıldı. Bu olayın sebebini ve şu an ne yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum. Bu olay kalıtsal mı? Bu hastalığa sahip bebeklerin yaşama ihtimalleri ne kadar? Bebeğimdeki hastalık bel ve omurilik arasındaydı. Hidrosefalide vardı. Bu olayda beslenme ve psikolojinin rolu nedir. Şu an bebeğim olsun istiyorum bu sakıncalı mı?
Öncelikle öyle bir durum yaşadığınız için geçmiş olsun. Spina Bifida genetik geçiş gösterebilen ancak çoğu durumda nedeni tam olarak belirlenemeyen bir hastalıktır. Yapmanız gereken doktorunuzun önerdiği şekilde gebe kalmadan önce yüksek doz folik asit tedavisi almak ve gebeliğin en erken dönemlerinden itibaren tercihen "ayrıntılı ultrasonografi" uygulamalarının yapıldığı bir üniversite hastanesine başvurmak. Bu incelemede gebeliğin erken dönemlerinden itibaren %100'e yakın doğrulukla bebeğinizde spina bifida yok demek mümkün olabilecek, varsa da duruma göre hareket edilebilecektir. Spina bifida genellikle kalıcı sakatlık yaratan ciddi bir hastalık olduğundan çoğunlukla aileler doktorların tahliye önerisini kabul etmektedirler.
İyi günler 27 yaşında bekar bayanım. Benim sorum rahim ağzı yaraları kürtaja bağlı olarak oluşabilir mi? Nedenleri ne olabilir? 2 sene önce rahim ağzı yaram doktor tavsiyesiyle elektrokoterizasyonla yakıldı. Bu işlemin hiç doğum yapmamış bir bayanda uygulanması ilerde hamile kalmayı riske sokar mı? Bir de bu işlemden sonra adetlerimden birkaç gün önce kahverengi akıntı oluşmaya başladı ki, bu operasyondan önce hiç yaşamadığım bir şeydi. Bu konuda beni aydınlatabilir misiniz? Teşekkürler.
Rahim ağzı yaraları çoğunlukla enfeksiyona bağlı veya bazı durumlarda doğum kontrol hapı kullanımına bağlı oluşabilmektedir. Kürtaja bağlı oluşması olağan değildir. Yara yakılması (koterizasyon) sizin ileride gebe kalmanız engel olan bir uygulama değildir ve bahsettiğiniz akıntı şikayetleri işlemden sonra birkaç ay devam edebilir. İçinizi (doktora kontrole gitmiş olmak koşuluyla) rahat tutabilirsiniz.
Merhaba, ben 20 yaşındayım. İlk kez 15 yaşına da adet oldum ve bu devam eden sürede çok düzensizdi. Şu anda da öyle. 3 doktor değiştirdim. Çeşitli hormon testleri yaptırdım ama doktorlar bunun ileriki yaşlarda düzeleceğini söylüyorlar. Testler normal çıktı. Sürekli kilo alıyorum bu durum bende çok sinir yapıyor. Acaba siz de diğer doktorlarla aynı fikirde misiniz? İleriki yaşlarda çocuk sahibi olabilir miyim? Ya da bu durum nasıl düzelir. Şu anda iğne olarak adet oluyorum.bana yardım edebilir misiniz?
Anlattığınız şikayetler bir yumurtlama bozukluğu durumu olan polikistik overe uyuyor. Hormon testlerinizin normal olması rahatlatıcı olmakla beraber kilo almaya devam etmeniz adet düzensizliğini daha da artırabilir. Adet düzeninin bazı ilaçlarla mutlaka sağlanmalı ve kilo vermeniz için bir diyet programı uygulamalısınız. Tek sorun adet düzensizliği olduğunda, gebe kalamama sorununun aşılma ihtimali yüzde 100'e yakın.
Doktor bey merhaba size benim için çok önemli bir soru sormak istiyorum. 22 yaşındayım ve 2 defa kürtaj oldum bir daha hamile kalamama gibi bir problem yaşayabilir miyim? Kürtajlar ilk gebelikti. Teşekkürler.
Kürtaj sayısı arttıkça ileriki gebeliklerde sorun yaşama olasılığı artmakla beraber iki kürtaj sonrası gebe kalamama sorunu çok enderdir. Bundan sonra çok dikkatli olmalısınız.
Ben 29 haftalık hamileyim, 30. haftaya yeni girdim. Bebeğimin hareketlerini bazen bir kaç gün tamamen yok olması gibi değil ama kuvvetsiz hissediyorum. Onu uyarınca hareket ediyor Ama çok kuvvetli tekmeler atmıyor o günlerde. Sonra hareketler gene normale dönüyor. Ultrason incelemelerinde herşey normal görünüyor. Bu neden
olabilir. Önemli bir şey midir?
28-32. gebelik haftaları arasında bebeklerde bir "huy değişimi" başlar. Genellikle yeni doğmuş bir bebeğin hareket etme özelliklerini almaya başlayan bu gebelik haftasındaki bebekler, uyku döneminde fazla hareket etmezler. Bebeğin hareket etmemesi normaldışı bir durum olmakla beraber bunun zaman zaman olması bebeğinizin haftasının ilerlemesiyle ilgili. Doktorunuzun önerilerine uyun.
25 yaşında bir arkadaşım, 8 senelik evli 1 cocuk annesi, Son 6 aydır göğüslerinden süt gelyor, doktora gitti ve hormon testleri pozitif çıktı. Doktor beyin hormunundan ileri geldiğini söyledi. Sizce ne kadar doğru, ayrıca hamile kalabilir mi, tedavi için ne önerirsiniz? Teşekkürler...
Göğüslerden süt gelmesi prolaktin hormonu adı verilen ve doğum sonrasında süt salgısından sorumlu olan hormonun nedensiz bir şekilde yükselmesinden kaynaklanmaktadır. Çok yükek hormon seviyelerinde hormonun üretim yeri olan hipofiz bölgesinin MR ile incelenmesi gerekir. Bu hormon yüksekliği çeşitli ilaçlarla kolaylıkla kontrol altına alınabilmektedir.
Merhaba, yaklaşık 3aydır Jasmıne adlı doğum kontrol hapını kullanıyorum. Vajınal bölgede kuruluk ve cinsel isteksizlikte bu dönemler arasında baş gösterdi. Bu rahatsızlıkların kullandığım hapla ilgisi var mı? Teşekkür ediyorum.
Bazı kadınlarda doğum kontrol hapları bu tür yan etkilere neden olabilir. İlacınızı doktorunuzun önerisi doğrultusunda değiştirmeniz sorununuzu çözecektir.
Selam. Ben 21 yaşındayım. Adetlerimi çok düzensiz geçiyor mesela 25 Ekim'de hastalanmıştım. 2 ay adet olamadım sonra en son 13 Ocak'ta adet gördüm. Ayrıca adet dönemim uzun sürüyor ve çok fazla kan kaybım oluyor. Sizce nedenleri neler olabilir ve bir jinekoloğa görünmem gerekir mi? Teşekkürler...
Bahsettiğiniz belirtiler polikistik over adı verilen yumurtlama bozukluğunu düşündürüyor. Gerekli incelemelerin yapılması için doktora başvurmalısınız.
Paylaş