Paylaş
Botulinum toksini nedir?
Botulinum toksin, enjekte edilebilir bir nörotokindir. Nörotoksin tedavileri kaş çatma, gülümseme ve diğer yüz ifadelerinin bir sonucu olarak oluşan dinamik kırışıklıkların giderilmesinde kullanılır. Tedavi sinir uyarılarının kaslara ulaşmasını kısıtlayarak ve kasların gevşemesini sağlayarak etki ediyor. Sonuç olarak yüz ifadelerinizi yumuşatır ve dinamik kırışıklıkların büyük ölçüde azalmasını sağlar.
Botoks enjeksiyonu hangi alanlarda kullanılır?
Botoks enjeksiyonu her yaştan yetişkin hastanın görünümünü iyileştirmesine yardımcı olabilir, daha genç bir görünüm sağlar, aynı zamanda aşırı endişeli, kızgın vs. görünümü yumuşatır ve sizin daha genç, daha estetik görünmeniz için yardımcı olur. En sık tedavi uygulanan alanlar ise kas aktivitesinin yüz özelliklerini etkilediği alanlardır. Örneğin; glabellar hatları (11 ya da kaş çatma kırışığı), kazayağı gibi göz çevresindeki kırışıklıklar, alın kırışıklıkları, ağız köşelerinin tedavileridir. Cilt kırışığı tedavilerinin dışında burun ucu, kaş kaldırma ve çene estetiği gibi çok sayıda estetik operasyonda da botoks enjeksiyonu uygulanır.
Botoks hangi durumlarda kötü sonuçlar verir?
Bazı kişiler, botoksun sıradan güzellik merkezlerinde ya da tıbbi merkezlerin dışında da yapılabileceğini düşünebilir. Botoks enjeksiyonlarının manikür ya da cilt bakımı ile aynı seviyede olduğunu düşünüyor. Oysaki ameliyatsız tedavi seçeneği olan enjeksiyonlar güvenli ve etkili bir şekilde uygulanması için özel eğitim, bilgi ve beceri gerektiren tıbbi prosedürlerdir. Birkaç haftalık enjeksiyon tedavisi is doğal bir görünüm sağlayabilmek mümkün değildir. Botoks enjeksiyonu uygulamasında yüz anatomini çok iyi bilen, estetik bilgisi olan, bilgili ve tecrübeli cerrahlar seçmeye dikkat edilmelidir.
Botoks enjeksiyonu nasıl uygulanır?
Botoks enjeksiyonları ameliyatsız bir teknik olup klinik ortamda gerçekleştirilir. Botoks enjeksiyonunda ciddi boyutta komplikasyon riski az olmasına rağmen bazı alerjiler, cilt ve nörolojik koşullar veya sürekli kullanılması gereken bazı ilaçlar risk oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle tedavi öncesi tıbbi geçmişiniz konusunda cerrahınızı tam olarak bilgilendirmeye özen göstermelisiniz. Operasyon esnasında topikal bir anestezi kullanılabilir. Enjeksiyon için kullanılan iğneler çok ince olduğu için birçok hasta topikal anesteziyi de gereksiz bulabiliyor. Cerrahınız enjeksiyonu stratejik noktalara enjekte ederek tedavinizi tamamlar.
Botoks enjeksiyonundan sonrası süreç nasıldır?
Tedaviden hemen sonra normal aktivitelerinize geri dönebileceksiniz, ancak gününüzün geri kalanında başınızı dik tutmanız, egzersiz veya diğer yorucu aktivitelerden bir gün boyunca uzak durmanız tavsiye edilir. Tedaviyi takiben hemen sonuç almazsınız. Bu yüzden tedavinin etkili olmadığı konusunda endişelenmeyin. Botoks enjeksiyonunun etkisi hastanın kişisel özelliklerine, kullanılan ürüne ve alana bağlı olarak tam sonuçları tedaviden 3-7 gün sonra ortaya çıkar ve 3-6 ay boyunca etkisini devam ettirir.
GüncelÖztürk, Botoks, Ameliyatsız Estetik
Paylaş