Paylaş
Kinoalı Çikolatalı Kurabiye
Malzemeler
Servisi için:
Nasıl Yapılır?
Fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra fırını önceden 170 derecede ısıtın. Muzu püre haline getirdikten sonra bal, tarçın ve kakaoyla karıştırın. Kinoa, öğütülmüş keten tohumu ve çiğ badem kattığınız kurabiye hamurunu hafif yapışkan bir hamur haline gelene kadar karıştırın. Arzu ettiğiniz büyüklükte hazırladığınız kurabiyeleri, aralıklı olarak fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika, üzerleri ve taban kısımları hafif bir renk alana kadar pişirin. Küçük parçalara ayırdıktan sonra cam bir kaseye aldığınız bitter çikolatayı, kaynamakta olan bir suyun olduğu tencere üzerinde benmari usulü eritin. Fırından alıp ılınmaya bıraktığınız kurabiyelerin taban ya da kenar kısımlarını eritilmiş bitter çikolataya batırdıktan sonra yağlı kağıt üzerinde soğutun.
Havuçlu Çiğ Kek
Malzemeler:
Nasıl Yapılır?
Kabuğunu soyduğunuz havuçları, rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Çekirdeklerini çıkardığınız hurmaları küçük küpler halinde doğrayın. Ceviz içini iri parçalar halinde kıyın. Doğranmış tüm malzemeyi ve rendelenmiş havuçları, bir karıştırma kabına alın. Yulaf ezmesi, keten tohumu, tarçın ve pekmezi de ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırın. Silikon tart kalıplarına paylaştırdığınız çiğ kek harcına bu sayede şekil verin. Buzdolabında 10 dakika kadar soğuttuktan sonra servis tabaklarına ters çevirerek çıkartın. Üzerini taze meyve parçaları ve rendelenmiş hindistan cevizi ile süsledikten sonra servis edin.
Beslenme ve Diyet Uzm. Dyt. Ceysi KAZADO
Paylaş