Güncelleme Tarihi:
Gözüküçük, yaptığı açıklamada, yaz aylarında sıklıkla karşılaşılan ishallerin mikrobik olduğunu belirterek, bu mikropları parazit, bakteri ve virüsler olarak sıraladı. Dr. Gözüküçük, "Yaz ishaline dikkat edilmezse ileride daha ciddi hastalıklara yol açabilir" dedi.Yaz ishallerinin, çoğunlukla mikroplu suların içilmesi veya bu sularla yıkanmış meyve ve sebzelerin yenmesiyle ortaya çıktığına işaret eden Gözüküçük, şu önerilerde bulundu:"Yaz ishalinden korunmak için bilmediğiniz suları tüketmeyin ve kişisel temizliğe dikkat edin. Özellikle eller, her yemekten önce ve sonra yıkanmalı. Salgın olduğu bilinen yerlerdeki sular kaynatılarak kullanılmalı. Hijyenik koşullara uygun hazırlanmış ve muhafaza edilmiş besin maddeleri tüketilmeli."Gözüküçük, ishal olan bir kişinin, ilk tedbir olarak, "1 litre kaynatılmış soğutulmuş suya 1 çorba kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı sofra tuzu ve 1 çay kaşığı karbonat" konularak hazırlanan karışımı içmesi önerisinde bulundu.24 saatten fazla süren ishallerde en yakın sağlık merkezine başvurulması gerektiği uyarısında bulunan Ramazan Gözüküçük, ayrıca kişilerin iyileşene kadar posasız ve yağsız gıdalar almasını tavsiye etti.