Yaz Gribinden Koruyacak 3 Muhteşem Tarif
"Kış aylarında grip sıkça rastlanır bir hastalık türü olsa da belki de en ağır geçirilen grip türü yaz gribidir. Soğuk içecekler, ıslak bırakılan saçlar, dozu kaçırılan dondurmalar… Ağır yaz gribine davetiye çıkartan etkenlerden. Tedbiri elden bırakmadan doğal yöntemlerle gribe karşı tetikte olmanızı sağlayacak birbirinden özel tarifler ise hemen aşağıda..."
Gripsavar zencefil tarifi
Zencefilin ne kadar kuvvetli bir bitki olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Bu nedenle siz de temkinlik olmak için yiyeceklerinizin listesinde kendisini en üst sıraya oturtmalısınız. Nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız ise aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz.
-İhtiyacınız olan şeyler; 2 kaşık zencefil tozu, 1 buçuk kaşık süzme bal ve isteğe göre ceviz ve fındık parçalarıdır. Bu muhteşem karışımı hazırlamak için öncelikle zencefil tozunu ve balı iyice karıştırın. Dilerseniz karışıma fındık ya da ceviz parçaları da karıştırabilirsiniz. Bu karışımdan her gün bir tatlı kaşığı tükettiğinizde grip virüslerinin size ulaşması neredeyse imkansızlaşır.
Ekinezya çayı
Ekinezya bitkisi doğal bir antibiyotiktir. Hem virüsleri öldürür hem de iltihap kurutup iç organlarınızın üzerindeki hasarı engeller. Bu nedenle yapmanız gereken en önemli şey doğru yerden saf bir ekinezya bitkisi bulmaktır. Bunun için güvenebileceğiniz bir aktarı tercih edebilirsiniz. Ekinezya çayının gribe karşı etkili olabilmesi için bir ay gibi bir süre kullanılması gerekiyor. Ancak alerji durumlarından emin değilseniz doktorunuza mutlaka danışmanız önemlidir. Ekinezya özellikle papatya ailesinden olduğundan papatyaya karşı alerjisi olan kişiler üzerinde dikkatli olunmalıdır.
Masala Çayı
Doğal bir antibiyotik çayı diyebileceğimiz bu bitki karışımı çayı gribin önlenmesinde çok etkilidir. Bitkilerin miktarlarının doğru kullanılması etkisi açısından oldukça önemlidir. Bu çayı hazırlamak için ihtiyacınız olan şeyler: 5 bardak sıcak su, 4-5 tane karanfil, 5 kakule, 5 karabiber tanesi, biraz çörekotu, 1 kaşık bal, 2 bardak süt, 4 tatlı kaşığı siyah çaydır.
-Hazırlamak için öncelikle baharatlarınızı demleyin. 3-4 dakika demledikten sonra üzerine çayınızı ekleyin ve bir süre daha bekletin. Başka bir yerde süt ve balı karıştırın. Daha sonra bu çayın içine sütü ilave edin. Çayınızın daha tatlı olmasını istiyorsanız ekstra bal daha koyabilirsiniz.
Kaynak: Doğan Burda