Yaşlanmaya Karşı Lifli Gıdalar Tüketin!

Güncelleme Tarihi:

Yaşlanmaya Karşı Lifli Gıdalar Tüketin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2020 16:24

Yaşlılık belirtileri, sadece cilt bakımı yapmakla ertelenemez. Doğru beslenme, yaşlılıkla savaşan en önemli etkendir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek konu ile ilgili bilgiler verdi.

Haberin Devamı

 

Sağlıksız ve kötü beslenme tüm vücudu olumsuz etkilediği gibi cildinde hızlı yaşlanmasına neden olur. Tek yönlü beslenme çok yanlış, ihtiyacınız olan tüm vitaminleri yeteri kadar almalısınız. Bu nedenle dengeli ve sağlıklı beslenmenizde fayda var.Sofranızda lifli gıdaların ağırlıklı olmasına özen gösterin.Şekeri ve tuzu mutlaka azaltın.Sık sık sebze ve meyve tüketin.A,E ve C vitaminlerini sıklıkla tercih edin.

E vitamini yaşlanmaya karşı en etkili vitaminlerden biridir.Hücre yenileyicidir ve hücrelerin daha uzun yaşamasını sağlar.Ayrıca vücuttaki oksijenin en iyi şekilde kullanılmasını sağlar.E vitamini; ceviz, fındık-fıstık, tohumlar, soya, et, balık, yeşil yapraklı sebzeler ıspanak, kuşkonmaz, elma, yumurta ve tahıllarda mevcuttur.

Haberin Devamı

C vitamini de yaşlanmaya karşı savaş açar ve kırışıklıkların oluşmasını azaltır.En çok yeşil biber,turunçgiller, çilek, domates, kivi ve maydanozda bulunur.

Yine patates,mantar,yumurta,ayçekirdeği,balık,sarımsak ve ette bulunan selenyum da hücreleri korur ve güçlü bir antioksidandır.

Yaşlanma 25-30 Yaş Arasında Başlar;Yaşlanma ise 25-30 yaş arasında başlar.Bu nedenle beslenmenize dikkat etmeniz dışında bu yaşlardan itibaren cilt tipinize uygun bir nemlendirici seçmenizde ve kullanmanızda yarar var.

BAKMADAN GEÇME!