Güncelleme Tarihi:
6-8 kişilik
Malzemeler:
Muhallebi için:
1 litre süt, 2 adet yumurta sarısı, 9 çorba kaşığı tozşeker, 2 çorba kaşığı tepeleme un, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya, 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Karamel için: 6 çorba kaşığı tozşeker
Süslemek için:
Yaban mersini, frenk üzümü
Yapılışı:
Öncelikle; karamel için tozşekeri bir tencereye alın ve kısık ateşte eriyip, karamelize olana kadar bekletin. Rengi dönüp, karamelize olduktan sonra orta büyüklükte bir cam kabı ıslatıp içine boşaltın. Muhallebi için süt, yumurta sarısı, tozşeker, un ve nişastayı bir tencereye koyun. Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli
karıştırın.
Kıvama geldiği zaman vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu katın. Karıştırdıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve karamelin üzerine boşaltın. Bu şekilde oda sıcaklığında soğutun. Daha sonra buzdolabına alıp, donması için 1 gece bekletin.
Servis yapmadan önce krem karamelli kabı, sıcak su dolu bir kabın içine oturtun (karamelli kabın içine su girmemesine dikkat edin). Dibindeki karamel iyice eridikten sonra kabı sallayıp, servis tabağına ters çevirip, çıkarın. Üzerini dondurulmuş yaban mersini ve frenk üzümü ile süsleyerek servis yapın.