Güncelleme Tarihi:
Malzemeler (6-8 kişilik)
Muhallebi için
1 litre süt
2 adet yumurta sarısı
9 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı tepeleme un
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Karamel için
6 çorba kaşığı tozşeker
Yapılışı
Öncelikle karamel için tozşekeri bir tencereye alın ve kısık ateşte eriyip, karamelize olana kadar bekletin. Rengi dönüp, karamelize olduktan sonra orta büyüklükte bir cam kabı ıslatıp içine boşaltın. Muhallebi için süt, yumurta şarısı, tozşeker, un ve nişastayı bir tencereye koyun. Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırın. Kıvama geldiği zaman vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu katın. Şöyle bir karıştırdıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve karamelin üzerine boşaltın. Bu şekilde oda sıcaklığında soğutun. Daha sonra buzdolabına alıp, donması için 1 gece bekletin. Servis yapmadan önce krem karamelli kabı, sıcak su dolu bir kabın içine oturtun (karamelli kabın içine su girmemesine dikkat edin). Dibindeki karamel iyice eridikten sonra kabı sallayıp, servis tabağına ters çevirip, çıkarın. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.
Elmalı muhallebi tarifi için tıklayın!
(sofra)