Yağlarınızı Ceviz Yiyerek Eritin!

Güncelleme Tarihi:

Yağlarınızı Ceviz Yiyerek Eritin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2012 13:02

Yemeklerden sonra ceviz tüketerek vücudunuzdaki zararlı yağları bertaraf edebiilir, kolesterolünüzü dengeleyebilirsiniz...

Haberin Devamı

Amerikan Kolejinin Kardiyoloji gazetesinde yapılan bir araştırma yayınlandı:

“Yemeklerden sonra ceviz yemek, vücuttaki sağlığa zararlı yağları ve kan damarlarındaki yağların bozucu etkilerini azaltabiliyor.” Barcelona Hastanesi Kliniğinde yapılan araştırmalarda, çalışmayı 24 katılımcı yürüttü.

Yağlarınızı Ceviz Yiyerek Eritin
Yarısı normal kolestrol seviyesinde, diğer yarısının da orta ölçünün daha yüksek düzeyinde kolestrolü vardı. Bir haftada her bir gruba, salam ve peynir olmak üzere yağ oranı yüksek iki besin yedirildi. Bir öğün yemek boyunca araştırmacılar yemeğe 5 çay kaşığı zeytin yağı ekledi. Araştırmacılar haftanın sonuna kadar, diğer öğüne 8 kabuksuz ceviz ilave ettiler.
Yağlarınızı Ceviz Yiyerek Eritin


Testler sonrasında, yüksek doymuş yağ oranı olan yemeklerde, zeytin yağı ve cevizlerin atardamarlardaki tehlikeli iltihap ve oksitlenmeyi her öğün sonrasında azaltmaya yardımcı olduğunu görüldü. Buna rağmen cevizler zeytin yağından farklıdır. Ceviz, aynı zamanda atardamarların, elastikiyet ve esnekliğini korumaya yardımcı olur. Eşit olarak daha yüksek kolestrolü olan katılımcılarda, cevizin bunlara yardımcı olduğu görülmüştür.

BAKMADAN GEÇME!