GeriStil Önerileri Vücut Tipine Göre Etek Nasıl Seçilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vücut Tipine Göre Etek Nasıl Seçilir?

Vücut Tipine Göre Etek Nasıl Seçilir?

"Etekler, yaz-kış kadınların vazgeçilmez parçası! Fakat her kadının vücudunda beğenmediği bölgeleri olduğu için çoğu zaman eteklerden kaçabiliyorlar. Vücut tipinizi doğru analiz edip beğenmediğiniz vücut kısımlarınızı kapatacak eteklerle hem şık hem de spor olabilirsiniz! Öncelikle vücut tipinizi öğrenmeniz gerekiyor. Dört tip vücut şekli var: elma, armut, kum saati ve dikdörtgen. İşte vücut tipinize göre etek seçim rehberi..."

1. Elma Vücut Tipi

Elma vücut tipine sahip olanların karın ve bel bölgesi alt bedenine göre daha kalındır ve kiloyu karından alırlar. Çoğunlukla bu tipteki vücutların bacakları daha güzel olur ve etekler de ilgiyi hoşlanmadığınız karnınızdan çekmeyi sağlar. Tercihiniz yüksek belli, aynı zamanda da geniş kesimli eteklerden yana olmalı. Böylelikle etek belinizi sarar ve karnınız göze batmaz. Uzunluğuysa tamamen sizin tercihiniz.Vücut Tipine Göre Etek Nasıl Seçilir

2. Armut Vücut Tipi

Omuzlarınız dar, göğüsleriniz küçük ve kalçanız genişse armut tipli vücut kategorisindesiniz. Kalçalarınızı gizlemek için bol kesimli kloş etek veya çan etek kurtarıcınız olacaktır. Kalçalarınızı bu tür eteklerle saklayabileceğiniz gibi dikkati üst gövdeye çekmeniz de önemli bir ayrıntı. Dar kesimli parçalar ve bol aksesuar kullanabilirsiniz.

3. Kum Saati Vücut Tipi

Geniş omuzlar, büyük göğüsler, kıvrımlı bir bel ve ne çok büyük ne de çok küçük bir kalça kum saati vücudu anlatmak için yeterli. Vücut tipiniz böyleyse epey şanslı sayılırsınız. Dar kesimli kalem etekler tercihiniz olmalı ki hem belinizi hem de kıvrımlarınızı belli ederek daha güzel bir görüntü sağlamanız mümkün hale gelsin. Bol kesim eteklerden uzak durun yeter! Ama illaki bol kesimli bir etek giymek istiyorsunuz önü kısa arkası uzun etekler tercih edebilirsiniz ama önceliğiniz dar kesimler olmalı. Çünkü bu vücut tipinde bol kesim etekler kilolu görünmenize yol açar.

Vücut Tipine Göre Etek Nasıl Seçilir

4. Dikdörtgen Vücut Tipi

Dikdörtgen vücut tipine sahip kadınların göğüs-bel-kalça ölçüleri birbirine yakındır ve bel oyuntuları pek belirgin değildir. Yapmanız gereken tek şey bel oyuntunuzu belli etmek. Boyunuz kısaysa kalın kemerler yerine ince kemerler kullanın. Eteğinizin üstünde duran bir kemer hoş bir görüntü yakalamanızı sağlar. Düşük belli etekler tam size göre!Vücut Tipine Göre Etek Nasıl Seçilir

Bunların yanı sıra bacaklarınızın çok ince ya da çok kalın olduğunu düşünüyorsanız uzun etekler tercih edebilirsiniz. Eğer vücut tipinizi bilir ve ona uygun etekler seçerseniz vücudunuz olduğundan daha iyi görünecektir!

False