Güncelleme Tarihi:
Yumurta yuvası
Malzemeler:
1 dilim ekmek, 1 yemek kaşığı yağ, 1 yumurta
Hazırlanması :
1. Yumurtayı bir kaseye kırın.
2. Kurabiye kalıbı kullanarak (daire, kalp veya yıldız şeklinde) ekmekten şekilli bir parça çıkarın.
3. Ekmeğin bir tarafını yağda kızartın. Ekmeği döndürün ve ocağın ısısını düşürün.
4. Yumurtayı ekmeğin ortasına gelecek şekilde aktarın. Üstünü kapatın ve 2-3 dakika yumurta pişenceye kadar pişirin. Yumurta ve ekmeği çevirip iki tarafının da pişmesini sağlayabilirsiniz.
Harika yumurtalar
Malzemeler:
8 yumurta, 62.5 ml un, çeyrek çay kaçığı tuz, çeyrek çay kaçığı karabiber, ¼ litre veya ½ litre doğranmış ıspanak, sote edilmiş kırmızı ve yeşil biber, krem peynir, süt, rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanması :
1. Ocağı ısıtın. Tavaya yapışmaları önlemek için biraz yağ sürün.
2. Yumurtaların sarısını ve beyaz kısmını ayırın. Sarıları bir kasede biriktirin. Beyazları ise mikserde çırpın.
3. Yumurta sarısının içerisine un, tuz ve karabiber ekleyin ve çırpın. Önceden çırptığınız yumurta beyazının yarısını da bu karışıma ekleyerek tekrar iyice çırpın. Daha sonra karışımı tavaya aktarın ve 10 dakika kadar rengi biraz kahverengi oluncaya kadar pişirin.
4. Pişirdikten sonra ocaktan çekin ve soğuması için bekletin.
5. Bu sırada harcı hazırlamaya başlayın. Dilimlenmiş ıspanağı peynirle veya sote edilmiş biberleri krem peynirle karıştırın.
6. Yumurta soğuduktan sonra üzerine fırçayla süt sürün. Üzerine hazırladığınız harcı koyun ve sarın. Tekrar fırçayla süt sürerek üzerine peynir serpiştirin. 10 dakika kadar fırında pişirin.
7. Yumurta rulolarını dilimleyin ve sıcak sıcak servis yapın.
Fritatta Omlet
(1 kişilik)
Malzemeler:
6 yumurta beyazı, 1 adet küp şeklinde doğranmış domates, 2-3 adet doğranmış mantar, 2-3 adet doğranmış yeşil biber, 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Kızgın teflon tavaya sıvı yağı koyun ve doğranmış sebzeleri ekleyerek sote edin. Sotelenen sebzelerin üzerine yumurta beyazı ilave edip yavaş yavaş karıştırarak omletin alt ve üstünü kızartın. Pizza şeklini alan omleti yuvarlak bir tabağa koyun. Domates dilimi ve nane yaprağıyla süsleyerek servis yapın.