Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
3 yumurta (oda sıcaklığında)
1/2 bardak esmer şeker (şekeri iyice hissedilsin diyorsanız 3/4 bardak)
2 bardak tam buğday unu
1 bardak kefir (1 bardak yoğurt da olabilir)
1/2 bardak sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket damla sakızlı vanilya
Yaklaşık 400 gr vişne
Tarifi:
Fırını 175 dereceye ayarlayıp, çalıştırın, kek kalıbınıza yağlı kağıt yerleştirin.Unu, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.Vişnelerin çekirdeklerini çıkartın.Yumurta ile şekeri iyice çırpın (mikser kullanmadan da olabilir). Yağı ve kefiri ekleyip, çırpmaya devam edin. Son olarak unlu karışımı da ekleyip yavaşça karıştırın.Karışımı kek kalıbına boşaltın, üzerine boşluk kalmayacak şekilde, çekirdeklerini çıkardığınız vişneleri dizin.Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 40 dakika, kürdan testi temiz çıkana kadar pişirin.