Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
200 gr. bitler çikolata
75 gr. taze ya da dondurulmuş vişne
50 gr. fındık
80 gr. kakao
1/2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
200 gr. şeker
4 yumurta
1 portakal kabuğu rendesi
Yapılışı
Tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritin. Karışıma vişne ve fındıkları ekleyin. Un, kakao, kabartma tozu ve şekeri aynı kaba koyun, karıştırın. Unlu karışıma çikolatalı karışımı ekleyip iyice çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyip iyice karıştırın. 175 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
Not: Pişip pişmediğini kontrol için batırılan kürdan temiz çıkmamalı yani kek biraz nemli kalmalı.