Güncelleme Tarihi:
Wallace Milroy, "Malt Whisky Almanac" adlı kitabınında viski-yiyecek uyumuna değinmiş; "Bir Isle of Jura'yı yulaflı bisküvi ve cedar peyniriyle deneyin. Ya da istiridyenin yanında 10 yıllık Bushmills yudumlayın. Yumuşak Lowland viskileri de birçok yiyeceğe rahatça uyum sağladığından , bahar pikniklerinde sepetlerden eksik olmamalı" diyor.
Ünlü viski harmancısı olan Trevor Cowan, lahmacun-viski konusunda, "Lahmacunla hafif bir viski olan Invergordon Single Grain içilebilirsiniz." diyor.
Viskinin yiyeceklerle içilmesinin en büyük sakıncası, ağır alkollü bir içki olduğu için yiyeceğin tadını bastırması ihtimalidir.Malt viskileri mutlaka sek ya da az suyla içilmelisiniz.. Eğer viskiyi sodayla içmeyi seviyorsanız, bunun için mutlaka "Soda Water" denilen karbondioksit suyu kullanmalısınız. Maden sodasını ise kesinlikle viskiye katmak için kullanmamalısınız. Çünkü maden suyu, tatlı bir içecektir, soda gibi nötr değildir. Bu yüzden viskinin tadını olumsuz etkileyebilir.
Viskiyi kesinlikle buzdolabına koymamanız gerekiyor. Çünkü, bir zaman sonra viskinin içindeki gözle görünemez partiküllerin görünür hale gelmesine ve viskinin bulanmasına yol açıyor. Bu nedenle viskiyi soğuk içmek istediğinizde, içine birkaç küp buz atabilirsiniz.
Viskinin son yıllarda giderek moda haline gelen puro ile beraberliğine gelince .Eğer hafif içimli bir Dominik ya da Honduras purosu tercih ediyorsanız, yanında yudumlayacağınız viski 12 yıllık bir Harman viskisi; malt viski tercih ediyorsanız yumuşak içimli Highland ya da Lowland maltı olmalı.