Vintage Giyim Tarzı Nedir? Vintage Parçalar Nasıl Kullanılır? Dikkat Çeken Moda Stili Vintage Tarz Hakkında Bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Vintage Giyim Tarzı Nedir Vintage Parçalar Nasıl Kullanılır Dikkat Çeken Moda Stili Vintage Tarz Hakkında Bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2022 17:13

Vintage giyim merak edilen tarzlardan biri. Vintage terimi, geçmiş döneme ait özel parçalar için kullanılıyor. Ancak her eski görünümlü parça vintage olarak değerlendirilmiyor. Peki vintage nedir, vintage giyim tarzı ne demek? Vintage parçalar nasıl kullanılır? İşte konuyla ilgili detaylar...

Haberin Devamı

Vintage, geçmiş döneme ait tek ve özel parça ya da koleksiyonlar için kullanılan bir terimdir. Vintage, antika kadar eski olmamakla birlikte, birkaç on yıllık giyim kuşam, araba gibi modadan nasibini alan eski ürünler için kullanılan bir sıfattır. Fakat eski görünümlü her parça vintage kapsamında değerlendirilemez. Bir ürünün vintage adı altında olabilmesi için o ürünün belli bir döneme ait olması gerekir. 1930-40-50-60-70-80-90’ların ruhunu yansıtan bir ürünü vintage olarak tanımlanabilir.

VİNTAGE GİYİM TARZI NEDİR?

Klasik tarzın tam tersine vintage giyim tarzının parçaları günden güne değerlenerek yansıttığı dönemin tarihini anlatır.

Klasik tarza örnek verirsek kısa siyah elbiseler, trençkotlar, düğmeli beyaz gömleklerdir. 1980’lere gidildiğinde biraz siyah renkli bir elbise klasik olurdu ancak omuz kısmına konan vatkalar sayesinde o dönemin izleri şimdiki zamanda vintage olarak değerlendirilebilir.

Haberin Devamı

VİNTAGE PARÇALAR NASIL KULLANILIR?

Vintage tarzı günlük kullanımlarda basic parçalarla çok rahat bir şekilde kombinleyebilirsiniz.

Örneğin; bir kot pantolonla vintage ipek bluz ya da gömlek giyebilirsiniz. Vintage uzun bir etek, beyaz bir tişört sizi anında eski dönemlere götürecektir.

VİNTAGE PARÇALAR NASIL SAKLANMALI?

Vintage parçalar eski oldukları için özenle saklanmalı. Bunun için koton elbise kılıflarını kullanabilirsiz. Saklarken de mutlaka naftalinleyin. Ayrıca plastik ve naylon maddelerin bu tür parçalara zarar verebileceği de unutulmamalı.

BAKMADAN GEÇME!