Güncelleme Tarihi:
Varisit taşı; cesaret taşı olması özelliğiyle bilinen ve ender şekilde bulunan değerli taşlar içerisindedir. Turkuaz taşına benzemesinden ötürü sıkça karşılaştırılmaktadır. Varisit taşı; alüminyum açısından zengin yerlerde bulunur. Varisit taşı, faydalarından ötürü süs eşyası veya takı şeklinde de kullanılmaktadır. Varisit taşı; tene değerse daha etkili olmaktadır.
Varisit Taşı Nedir?
Varisit taşı; cesaret taşı şeklinde bilinmektedir. Bu taş; kütleler biçiminde kristalleşen ve oldukça ender biçimde hidratlanmış alüminyum fosfat mineralinden oluşmaktadır. Rengi; açık yeşil ile turkuaz rengi arasında olabilir. Kimi zaman deniz mavisi olarak da bilinir. Varisit taşı; 1837 senesinde A. Breithaupt bakımından keşfedilmiştir. İsmini; bulunduğu yerden almıştır.
Varisit Taşı Ne İşe Yarar?
Varisit ya da variscite taşı; cesaret taşı olup, kullanan bireye cesaret vererek, özgüven kazanılmasına yardımcı olur. Duygu ve kalp üzerinde bütünleyici etkiye sahiptir. Kalbe huzur ve uyum getirecek olan varisit taşı; kullanan bireyi kötü durumlardan koruyacak ve onu rahatlatacak bir enerjiye sahiptir.
Varisit Taşı Nerelerde Bulunur?
Varisit taşı; ABD, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Bolivya, Polonya, İspanya, Avusturalya, Brezilya gibi ülkelerde bulunmaktadır.
Varisit Taşı Nasıl Anlaşılır?
Varisit taşının gerçek olanları damarlıdır. Bununla beraber dış görüntüsü çatlakmış gibi görünür. Sahte taşlar ise; pürüzsüz, parlak ve damarsızdır.
Varisit Taşı Nasıl Kullanılır?
Varisit taşı; süs eşyaları, takı, tespih gibi alanlarda kullanılmaktadır.
Varisit Taşı Faydaları Nelerdir?
Varisit taşının yararları;
- Erkeksel sorunlarda olumlu etkileri vardır.
- Kalp çakrası taşı olarak bilinmektedir.
- Gerginlik, uykusuzluk gibi sorunları yaşayan bireyler taşı yastıklarının altına koyarlarsa daha rahat uyku uyurlar.
- Kullanan bireye cesaret verir ve özgüvenini geri kazanmasına yardımcı olur.
- Karın şişliği sorunlarında etkilidir.
- Sinir sistemi üzerinde olumlu etkileri bulunur. Sinirlilik halini giderir ve strese iyi gelir.
- Umudun artmasına yardımcı olur.
- Mide hastalıklarına iyi gelir.
Varisit Taşı Özellikleri Nelerdir?
Varisit taşı genel olarak; turkuaz, yeşil, mavi ve kimi zaman kiremit renginde olabilir. Damarlı ve opak yapılıdır. Sertlik derecesi ise 3 buçuk ile 4 buçuk arasındadır. Bu yüzden çabucak şekillenir. Yumuşak taş olduğundan kullanımı konusunda dikkat edilmesi önemlidir.
Varisit Taşı Kolye, Tesbih ve Yüzük Olarak Kullanılabilir mi?
Varisit taşı; kolye, tespih, yüzük şeklinde kullanılabilmektedir.
Varisit Taşı Temizliği ve Bakımı
Varisit taşının temizliği ve bakımı türlü şekillerde yapılabilmektedir. Bunlar ise;
- Mum ışığıyla varist taşı temizlemesi yapılabilir. Sertlik derecesi düşük olan bu taşın, yakılan mumun yanına konularak temizlenmesi mümkündür.
- Tütsü ile varisit taşlarının temizlenmesi mümkündür. Tütsünün yanına konulan varisit taşlarının bakımı yapılabilir.
- Akan suyla temizleme de varisit taşı temizlemesi için yapılabilir. Sert taşlar; akan suyun altında 5 dakika kadar yıkanarak temizlenebilir.
- Varisit taşı temizlemesi, toprağa gömerek de yapılabilir. Taş 24 saat boyunca, açık alanda veya bir saksı içerisinde toprağa gömerek temizlenebilir. Topraktan çıkarılan taşın üzerindeki tozu atmak adına suya tutmak gerekir.
- Tuz lambasıyla temizleme de bir diğer yöntemdir. Bütün taşların enerjisi, tuz lambasının etrafına yerleştirilerek temizlenebilir.
- Deniz suyunda veya tuzlu suda bekleterek, varisit taşı temizlemesi yapılabilir. 10 dakika kadar deniz suyu veya tuzlu suda bekletip temizlenebilir.