Vajina Estetiği
"Vajina estetiği kadınların ve özellikle çiftlerin cinsel sağlığı açısından çok önemli. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Dağdelen, vajina estetiğini anlatıyor."
“Bu uygulama vajinanın dış üçte birini oluşturan orgazmik alan, iç ve dış dudaklar, vajina içinin genişliği ve perineal bölge denilen bu alandaki, pubis (vajina üstündeki bölge) ve bacak içlerindeki aşırı yağ birikmelerinin cerrahi olarak yeniden düzenlenmesini kapsar.”
Vajina Dudağı Estetiği
“Vajinanın fonksiyonu dışında dış kısımlarını oluşturan labia majör ve labia minör denilen büyük ve küçük dudaklar ile pubis bölgesinin estetik operasyonla düzeltilmesi amaçlanır. Pek çok kadın labialarının büyük ve sarkık olmasından şikayet eder. Cinsel fonksiyonları etkilemez ancak psikolojik olarak hasta mutlu olacağı için cinsel açıdan haz alma artar. Bu dudakların normalden büyük olduğu durumlarda klitorisi örteceği için orgazmın gecikmesine ve hazzın azalmasına neden olabilir.”
Operasyon nasıl gerçekleştirilir?
“Labialarin normalden küçük ve gevşek olduğunda yağ dokusu transferi ile bunlar normal, gergin ve daha genç görünüme kavuşturulur. Bu lokal anestezi altında gerçekleştirilen basit bir işlemdir. Bazı kişilerde bacak içlerinde ve pubis denilen vajinanın üst kısımlarında aşırı yağlanma olabilir. Bu durumda lokal anestezi ile basit bir liposuction işlemi uygulanabilir. Labia minör sarkması büyük ve sarkık iç dudaklar dış dudakları taşacak şekilde aşağı ve dışarı doğru asimetrik bir şekilde taşarak estetik görüntüyü bozabilir. Kadınlar genellikle bu durumdan rahatsızlık duyar ve partnerine görünmek istemez. Bu durum basit bir cerrahi işlem ile düzeltilmekte ve sarkık olan iç dudaklar yeniden normal görünümüne kavuşturulabilir.”
Op. Dr. Fatih Dağdelen “Klitoris tek orgazm organı değildir. Diğer orgazm alanı ise perineal bölgedir. Vajinal yenileme sırasında bu bölgenin üst kısmında bulunan G noktası da normal yerine gelir. Cerrahi operasyonlar genellikle lokal anestezi altında günlük cerrahi uygulamalar olarak yapılır. Hastanede yatmayı gerektirmez. 1 ila 7 gün içinde günlük aktivitelere dönülebilir.”