Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
3 su bardağı pirinç, 1 su bardağı kuru üzüm, yarım kg kuzu kuşbaşı, 4 çorba kaşığı tereyağı, 2 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber.
Yapılışı:
Et yumuşayana kadar haşlanır. Pirincin üzerine, geçecek kadar su ve 1 çay kaşığı tuz eklenir.
Orta ateşte şekli bozulmadan şişene kadar kaynatılır. Sonra süzgece aktararak suyu süzülür, tekrar tencere konur. Üzerine 2 çorba kaşığı teeyağı parça parça bırakılır.
Kapak kapatılır, kısık ateşte 15 dakika kadar pişirilir. Bu arada yıkanmış kuru üzüm 1 çorba kaşığı tereyağında çevrilir. Haşlanmış et de 1 çorba kaşığı tereyağında çevrilir. Pişen pilav yayvan servis tabağına konur. Üzerine kavrulan üzüm, kenarlarına et yerleştirilir.
Kadın Kanalları Editörü: Burcunur Yılmaz