Güncelleme Tarihi:
Akdenizli olmak kültürel değerlerde olduğu kadar lezzet ve sofra anlayışında da farklı yorumları gözler önüne seriyor. Bu iklimin insanları lezzetli yemekleri ve kalabalık sofraları seviyor. İtalya da gastronomik açıdan şüphesiz bu coğrafyanın en önemli ülkelerinden biri. Klasik mutfağı modernleştirmeyi çok iyi bir şekilde başaran İtalya farklı bakışa sahip şefleri de yetiştiriyor.
Milano'da ortağı Sandra Ciciriello ile işlettiği 1 michelin yıldızlı Ristorante Alice'nin şefi Viviana Varese mahmure.com takipçilerine evde de uygulanabilir, basit ama farklı sunumu olan bir pizza reçetesi çıkardı. İşte talya'da bugünlerde adından oldukça fazla söz edilen ünlü İtalyan şefin ilginç pizza reçetesi...
Fesleğen sosu:
80 gr fesleğen yaprağı
100 gr sebze suyu
1 avuç çam fıstığı
60 gr haşlanmış patates
60 gr sızma zeytinyağı
1 tutam tuz
Pizza hamuru
500 gr un
250 gr su
15 gr tuz
10 gr yaş maya
25 gr zeytinyağı
Hazırlanışı:
Suyun ve unun yarısını önceden suda çözdürdüğünüz maya ile yoğurun.
Daha sonra aynı malzemelerin kalan yarısını tuz ve yağı da ilave ederek hamur haline getirin.
Domates confit
4 adet cherry domatesin önce kabuklarını soyun, daha sonra tuz, pudra şekeri, az karabiber, kekik, limon kabuğu rendesi ve birkaç diş sarımsakla birlikte 80 derece ısıda 1 saat fırınlayın....
(1 porsiyon için)
Sunum
Hazırlamış olduğunuz pizza hamurundan kurabiye büyüklüğünde bir parçayı elinizle açarak yuvarlak şekil verin ve derin yağda kızartın. Kızardıktan sonra fazla yağı kağıt havlu yardımıyla alın. Üzerine sırasıyla önceden kesip zırhladığınız mozarella peynirini ve 4 adet domates confit'i koyun. Dondurulmuş bavyera domatesi de en üste yerleştirin. Tabağı fesleğen sosu ile süsleyin.