Türk Mutfağı ´Viagra´ Gibi
"Türk mutfağında bolca kullanılan karabiber, soğan, maydanoz, kekik ve susamın, cinsel arzu uyandırıcı olarak bilinen, ``afrodizyak'' özellik taşıdığı ortaya çıktı."
Bitkiyle tedavi şekli olan Fitoterapi´de önemli bir yere sahip bu bitkiler, cinsel gücü artırıcı özelliklerinin yanı sıra, pek çok rahatsızlığa da iyi geliyor.
Kebap, köfte gibi yemeklerin değişmez malzemesi olan ``karabiber'', aslında cinsel gücü kamçılayıcı önemli bir baharat. Bugüne kadar bilinen afrodizyak özelliği taşıyan kekik, maydanoz, susam ve soğana rakip olan karabiber, Fitoterapi´ye göre, sofradan eksik edilmemesi gereken bir baharat çeşidi. Cinsel isteği kamçılayan karabiberin yararları bu kadarla da kalmıyor. Mideyi ısıtıcı özelliğe sahip karabiber, iştahsızlıktan yakınınlar, hazımsızlık çekenler için de öneriliyor. Dünyada Hindistan, Singapur, Malezya, Endonezya ve Vietnam´da yetişen karabiberin, Türkiye´de ise Adana yöresinde deneme üretimi yapılmış. İklim uygun olmadığı için Türkiye´de yetişmeyen karabiberin Salvak, Malabar ve Beyaz Karabiber olmak üzere 3 çeşidi var. Salavak çekildiği zaman esmer, Malabar açık gri, Beyaz Karabiber ise süt beyazı renginde.
Afrodizyak özelliği taşıyan kekik de Fitoterapi´de önemli bir yere sahip. Kalp çarpıntısını önleyen, bağırsak iltihaplarını gideren, böbrek ve mesanedeki mikropları öldüren, öksürüğe iyi gelen kekik, romantizma ağrılarını da gideriyor. İçerdiği A, B, C vitaminleri, fosfor, silis ve kükürt ile güçlü bir afrodizyak olan soğan da, Türk mutfağının vazgeçilmez malzemesi. Salatalarda bolca kullanılan maydonoz da afrodizyak özelliği taşıyan önemli bir bitki. Kaynatılıp içildiği zaman böbrek taşına iyi gelen maydonoz, tıpkı karabiber, soğan ve kekik gibi cinsel isteği artırıyor.