Tüm ağrı türleri için tedavi yöntemleri bu kitapta!

Güncelleme Tarihi:

Tüm ağrı türleri için tedavi yöntemleri bu kitapta
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2012 14:55

Ağrının tarihi insanlık tarihi kadar eskidir. İnsanoğlu var olduğundan beri ağrı çekmektedir. Ağrı Türkiye’de ilk kez bu kadar kapsamlı inceleniyor...

Haberin Devamı

Vücudunuzdaki her yerin ağrısı, nedenleri ve tedavisi bu kitapta. Akut ağrılar, kronik ağrılar, nedense bir türlü tedavi edilemeyen ağrılar, bel ağrıları, baş ağrıları, romatizmal ağrılar doğum ağrıları, psikolojik ağrılar, boyun ağrıları, göğüs ağrıları, kanser ağrıları ve hepsi…

Buda, ‘’Her şey ağrıdır’’ diyor. Doğum ağrıdır, sevdiğinden ayrılmak ağrıdır, nefret bile ağrıdır. Fransız şair Alfred de Musset, ‘’İnsan çıraksa ağrı onun ustasıdır!’’ diyerek özetliyor ağrıyı. Nietzsche ise kendisinden bekleneni yapıyor, ağrısına bir isim veriyor. Ona köpek diyor. Ağrıyı aşağılayarak tedaviye çalışıyor. Ağrının kölesi olacağına, sahibi olmayı yeğliyor.

Ağrı, büyük filozofları bile üzerinde düşünmeye itecek kadar hayati bir olgu. Dindirilmediğinde, sürekli hal aldığında, insana hayatı zehir edebiliyor. İşin ilginci ağrının ‘standart’ bir çözümü yok. Ağrı kişiye özel! Dolayısıyla ağrıyı ‘yakından’ tanımak, ‘doğru’ tanımlamak gerekiyor.

Tüm ağrı türleri için tedavi yöntemleri bu kitapta

Haberin Devamı

Prof. Dr. Serdar Erdine, Türkiye’de ağrının kitabını yazacak tek kişiydi ve Ağrının Kitabı’nı yazdı! Çünkü o Türkiye’nin ağrı bilimi (algoloji) konusundaki en yetkin ismi. Yıllardır hem teorik hem pratik düzeyde, yurtiçi ve yurtdışında ağrıları ‘dindirmek’ için çalışıyor.

Vücudunuzdaki her yerin ağrısı, nedenleri ve tedavisi bu kitapta. Ağrı Türkiye’de ilk kez bu kadar kapsamlı inceleniyor. Akut ağrılar, kronik ağrılar, nedense bir türlü tedavi edilemeyen ağrılar, bel ağrıları, baş ağrıları, romatizmal ağrılar doğum ağrıları, psikolojik ağrılar, boyun ağrıları, göğüs ağrıları, kanser ağrıları ve hepsi…

Prof. Dr. Serdar Erdine, sade bir dille, resimlerle, en güncel verilerle anlatıyor ağrıyı. Şefkatle yaklaşıyor ağrılı hastaya… Tıbbın karanlık koridorlarında fazla gezdirmiyor sizi. Güveniyorsunuz onun mahir ellerine, zaten güvendiğiniz anda ağrınız azalmaya başlıyor.

‘Ağrının Kitabı’ İçindekiler

Haberin Devamı

1. Çağlar Boyu Ağrı

2. Ağrının Kültürel Boyutu

3. Ağrının Vücutta Yolculuğu

4. Ağrıyı Nasıl Sınıflarız?

5. Ağrılı Hastaya Yaklaşım

6. Ağrının Kısırdöngüsü

7. Ağrılı Hastanın Tıp Sistemindeki Yolculuğu

8. Ağrınız ve Siz

9. Akut Ağrıya Yol Açan Nedenler

10. Kronik Ağrıya Yol Açan Nedenler

11. Baş Ağrıları

12. Boyun Ağrıları

13. Omuz, Kol Ağrıları

14. Bel Ağrıları

15. Göğüs Ağrıları

16. Karın Ağrıları

17. Doğum Ağrısı ve Kadınlarda Görülen Diğer Ağrılar

18. Kronik Alt Karın Ağrıları

19. Nöropatik Ağrı ve Nevraljiler

20. Kanser Ağrısı

21. Romatizmal Ağrılar

22. Yaşlılarda Ağrı

23. Ağrı ve Psikoloji

24. Ağrı Kesiciler

25. Ağrı Tedavisinde Kullanılan Fizik Tedavi Yöntemleri

Haberin Devamı

26. Ağrı Kontrolünde Girişimsel Yöntemler

27. Kronik Ağrı ile Baş Etmede Psikolojik Yöntemler

28. Ağrı Klinikleri

29. Ağrı ve Etik (Tıp Ahlakı)

30. Türkiye’de Ağrı

31. Mini Ağrı Sözlüğü

Prof. Dr. Serdar Erdine kimdir?

1954 yılında doğdu. 1972 yılında Kadıköy Maarif Koleji’ni, 1978 yılında İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdi. 1982 yılında İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı’nda anesteziyoloji uzmanı oldu. 1986 yılında aynı dalda doçentlik unvanı aldı. 1991 yılında profesör oldu.

1985 yılında İstanbul Tıp Fakültesi Ağrı Ünitesi’ni kurdu. 1991 yılında bu ünite YÖK tarafından ülkemizin ilk Algoloji Bilim Dalı olarak kabul edildi. Prof. Dr. Erdine, 1991-2011 tarihleri arasında Algoloji Bilim Dalı’nın başkanlığını yürüttü. 2011 yılında İstanbul Üniversitesi’nden emekli oldu.

Haberin Devamı

Ülkemizde algolojinin üst ihtisas olma çalışmalarını yürüttü ve bu çabalar 2011 yılında sonuçlanarak ülkemizde algoloji üst ihtisas olarak kabul edildi. 1997 yılında İstanbul Ağrı Merkezi’ni kuran Prof. Dr. Erdine, halen bu merkezde çalışmaktadır. İstanbul Ağrı Merkezi, Dünya Ağrı Enstitüsü tarafından 2011’de ‘Center of Excellence’ (Mükemmellik Merkezi) olarak tasdik edilmiştir.

1987 yılında kurulan Türk Algoloji-Ağrı Derneği’nin başkanı ve yayınlanmaya başladığı 1987 yılından beri Ağrı dergisinin editörüdür. European Journal of Pain, Pain Practice ve Pain Physician yayınlarının yayın kurulu üyesidir. 31 Avrupa ülkesinin Ağrı Teşkilatlarını bir araya getiren Avrupa Ağrı Teşkilatları Federasyonu’nun (EFIC) yönetim kurulunda önce muhasip üye, sonra genel sekreter, sonra 2005-2008 döneminde başkan olarak 15 yıl hizmet etmiştir.

Haberin Devamı

1994’te kurulan Dünya Ağrı Enstitüsü’nün dört kurucu üyesinden biridir. Genel sekreter ve ikinci başkanlık görevlerinden sonra 2008-2011 döneminde Enstitü’nün Başkanlığını yürütmüştür. Halen yönetim kurulu üyesidir. 2009 yılında kurulan Dünya Ağrı Enstitüsü Vakfı’nın CEO’luğunu yürütmektedir.

Ağrı konusunda yayınlanmış 8 İngilizce, 23 Türkçe kitabı bulunmaktadır. 1991 yılında Hürriyet gazetesi ve Jaysees-Genç İşadamları Derneği tarafından, algolojinin kurulması için gösterdiği çabalar nedeniyle Bilimsel Önderlik dalında Yılın En Başarılı Genci Ödülü’ne layık görülmüştür. 2001 yılında Fellow of Interventional Pain Practice unvanını, 2006 yılında Kadıköy Maarif Koleji Kristal Martı Ödülü’nü ve Türkiye’de algolojinin kuruluşuna katkıları nedeniyle İstanbul Tabip Odası’nın 2012 Hizmet Ödülü’nü almıştır.

Mahmure.com Editörü: Duygu ÇELİKKOL

BAKMADAN GEÇME!