GeriBeslenme Önerileri Tiremisu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tiremisu

Tiremisu

"Damaklarımızı şenlendiren bir tat olan tiremisunun en kolay tarifini sizlere sunuyoruz!"

Malzemeler:

1 paket kakao
1 çay fincanı ılık su
2-3 tatlı kaşığı çözünebilir kahve
Yarım paket labne peynir
2 su bardağı süt
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
1 paket kedi dili bisküvi veya hazır pasta keki

Hazırlanışı:

Yumurta, un ve şekeri bir tencerede çırpın. Üzerine sütü de ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocağı kapatıp labne peyniri ilave edin ve iyice karıştırın. Kahveyi ılık suda eritin. Bisküvileri tepsiye bir sıra şeklinde dizin. Dizmiş olduğunuz bisküvileri kahvenin yarısı ile ıslatın. Muhallebinin yarısını bisküvilerin üzerine dökün. Daha sonra bir sıra daha bisküvi dizin ve kahve ile ısların. Geriye kalan muhallebinizi da üstüne boşaltın ve üzerini düzleyin. En üste de çay süzgeci ile kakao eleyin. Soğuduktan sonra servis edin.

Şekerpara tarifi için yıklayın!

False