Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
2 su bardağı nohut, 1 adet büyük boy soğan, 2 adet tavuk göğüs, 2 yemek kaşığı salça, (isteğe göre 1 kaşık biber 1 kaşık domates salçası kullanabilir), 2 adet Tavuk Bulyon, 50 gram margarin.
Yapılışı:
Geceden ıslattığınız nohutları ertesi gün 10-15 dakika tencerede kaynatıp üstünde oluşan köpükleri alın. Düdüklü tencereye soğanı doğrayıp ister sıvı yağ ister margarin ilave edin. Soğan kısık ateşte pembeleşirken küp küp kestiğiniz tavuk göğüslerini ilave edin.
Tavuk eti suyunu çekince salçasını ilave edip biraz kavurun. Nohutla beraber 1-2 dakika daha çevirin. Üstünü 2 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin ve Tavuk Bulyon ekleyin. Tencerenin ağzını kapatıp 25 dakika pişirin.